ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sålde giftig svamp på torget – försäljaren hittad

Emmelie Wallroth · 3 Sep 2014
Uppdaterad 4 Sep 2014
Bilden har ingenting med texten att göra.

Bilden har ingenting med texten att göra. Foto: TT


Torghandlaren som sålde brun flugsvamp på torget i Göteborg har hittats. Han verkade oförstående till problemet”, säger Daniel Eek på miljöförvaltningen till Göteborgs-Posten.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i måndags som en förbipasserande lade märke till att en torghandlare stod och sålde giftig svamp på Kungstorget i Göteborg. En av försäljarens backar var full av brun flugsvamp.

Handlaren kunde själv inte svara på vad det var för slags svamp – varpå personen som upptäckte backen tog en bild på svampen och skickade den till polisen.

Och nu rapporterar Göteborgs-Posten att torghandlaren som sålde svampen har lokaliserats av miljöförvaltningen.

– Han verkade oförstående till problemet men insåg att svampen var giftig. Enligt vår uppfattning tog han inte allvarligt på det hela och det är ett stort problem, säger Daniel Eek, avdelningschef på miljöförvaltningen i Göteborg, till Göteborgs-Posten.

Han uppger för tidningen att de nu ska ta kontakt med polis och åklagare och anmäla handlaren. För polisen har mannen uppgett att han inte visste att svampen var giftig.

Giftig svamp såldes på torget

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro