ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sålde sin Svennis”-story för miljoner

Anders Göransson · 8 Nov 2013
Uppdaterad 8 Nov 2013

Sven-Göran Erikssons ex-flickvän Faria Alam fick 300 000 pund, motsvarande 3,15 miljoner kronor, för att berätta om affären för två brittiska tabloidtidningar. Det avslöjades under den pågående rättegången kring avlyssningsskandalen på News Of The World, en av tidningarna som köpte storyn.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: All Over Press

Detaljerna kring den solkiga historien kom ut i samband med att domstolen utreder uppgifter om att den numera nedlagda tabloidtidningen 2004 lät  privatdetektiven Glenn Mulcaire hacka sig in i den dåvarande engelska förbundskaptenens mobiltelefon, skriver The Telegraph.

Affären mellan Eriksson och Alam, som arbetade på det engelska fotbollsförbundets kansli, avslöjades av News Of The World, som dock i det första skedet inte offentliggjorde Alams namn.

Det skedde först senare, när hon sålde historien till tidningarna.

Glenn Mulcaire, som betalades över 100 000 pund om året av News Of The World, har efter att ha blivit överbevisad erkänt att han hackat sig in i Eriksson röstbrevlåda. Ett meddelande som talades in på ”Svennis” telefon hittades när polisen gjorde husrannsakan i Mulcaires hem 2006. Meddelandet kom från en italiensk fotbollsagent som erbjöd honom en roll i en dokusåpa liknande ”Big Brother.

Foto: All Over Press
klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro