ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sälj din gamla Iphone för att ha råd med Iphone 6

Aron Andersson · 11 Sep 2014
Uppdaterad 11 Sep 2014

Foto: TT


Behöver du pengar till nya Iphone 6? Varför inte sälja din gamla Iphone och tjäna en hacka? Så mycket kan du få för en begagnad Applemobil.

klar

Artikellänk är kopierad

Är du på väg att uppgradera din Iphone till senaste modell? Då finns det pengar att spara. Med Apples återvinningsprogram kan du till exempel få 2 700 kronor tillbaka för en Iphone 5S.

Men den som vänder sig till begagnatmarknaden kan tjäna mer än så. På köp- och säljsajten Blocket ligger snittpriset för en Iphone 5S just nu på 4 100 kronor. – Det ligger drygt 1 000 Iphoneannonser ute nu. Vi har inte sett några tendenser i trafik eller sökningar på Iphone i övrigt. Men det blir säkert fler när den nya modellen börjar säljas, säger Annette Karlberg, presschef på Blocket.

►LÄS MER: Allt om nya Iphone 6

►LÄS MER: Allt om Apple Watch

Iphone 6 och Iphone 6 Plus kan beställas från den 26 september i Sverige. För den som inte vill dränkas bland begagnade Iphoneannonser kan det vara bra att vara tidigt ute, och kanske försöka sälja sin gamla telefon innan dess. – Kommer det ut väldigt många mobiler när sexan släpps så är risken för en säljare och chansen för en köpare att priset går ner.

Att köpa en begagnad mobil kan vara knepigt och bara på annonsen kan det vara svårt att avgöra hur bra batteriet är, om telefonen har några repor eller om den fungerar som den ska. – Det är viktigt att kontrollera varan ordentligt, att titta på den, prova den och se så att det är rätt typ av telefon man köper, säger Annette Karlberg

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro