ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sällsynt albinosköldpadda hittad i Australien – har fått namnet Alby

Hugo Ewald · 10 Feb 2016
Uppdaterad 10 Feb 2016
Sällsynt albinsköldpadda hittad i Australien – har fått namnet Alby Var väldigt sprallig.

Sällsynt albinsköldpadda hittad i Australien – har fått namnet Alby Var väldigt sprallig. Foto: Coolum and North Shore Coast Care


En otroligt sällsynt albinosköldpadda hittades under söndagen av volontärer vid en strand i Australien. Bebissköldpaddan, som är ungefär fem centimeter stor, har fått många att häpna.

klar

Artikellänk är kopierad

Under söndagen hittade en grupp miljövolontärer från gruppen Coolum and North Shore Coast Care en fem centimeter stor albinosköldpadda vid Castaways Beach i Australien. Sköldpaddan, som är en Grön havssköldpadda, chockerade gruppen som inte trodde sina ögon.► LÄS MER: Sällsynt falk klarade smuggeldrama

– Det såg ut som en vanlig sköldpadda, men hade ett vitt skal och vita små simfötter. Ingen av oss hade sett något liknande förut så vi var alla tagna på sängen, säger gruppens ordförande Linda Warneminde till BBC.

Albinosköldpaddor är mycket sällsynta, i regel föds det bara en per hundra tusen lagda ägg. Vanligtvis är det bara 1 av 1000 sköldpaddor som lever till vuxen ålder. Till Australian Broadcasting Corp (ABC) säger Col Limpus, delstaten Queenslands chefsforskare i frågor som rör hotade arter, att han inte under sina femtio år sett en nästande havssköldpadda vid liv.

– Vanligtvis överlever de inte när de tar sig ur sitt näste och när de gör det är de abnormala och dåligt anpassade för miljön vilket gör det väldigt svårt för de att överleva.

Men den här albinosköldpaddan, som fått namnet "Alby", var enligt volontärerna mycket pigg.

– Han var inte sjuk, han var bara vit. Han var väldigt sprallig och verkade vara så glad som han kunde vara, säger Linda Warneminde till BBC.► LÄS MER: Sällsynt "ond" bibel under klubban

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro