ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Salo: Ta in publiken, jag är redo att blöda

Kinga Lezanska Sjölin · 29 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Ola Salo gör Jesus i ”Jesus Christ Superstar” på Malmö opera i morgon. 

Ola Salo gör Jesus i ”Jesus Christ Superstar” på Malmö opera i morgon. 


klar

Artikellänk är kopierad

Blodig med törne­krona på huvudet lider Ola Salo på det stora stålgrå korset. Med en dag kvar till premiären av ”Jesus Christ Superstar” på Malmö opera blir huvudrollsinnehavaren alltmer otålig.– Ta in publiken nu. Jag är redo att blöda, säger Ola Salo. Två scener ur Malmöoperans kanske mest hajpade föreställning visades för pressen i går: Tim Rices och Andrew Lloyd Webbers ”Jesus Christ Superstar” översatt till svenska av Salo.– Detta är det bästa musikdramatiska verket någonsin. Därför var det viktigt för mig att göra det rättvisa. Texten måste ha samma innebörd som originalet men det måste också låta lika coolt, säger Salo.

För att sätta sig in i historien har han läst mycket litteratur om Jesus – bland annat Jonas Gardells ännu outgivna bok om honom. – Min stora målsättning är att publiken ska uppleva alla personer som riktiga människor och inte som symboler, säger han.

Han har varit en beundrare av rockoperan sedan han köpte en utgåva i en second hand-affär för 16 år sedan. – Det bombastiska anslaget har påverkat min och The Arks musik mycket, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Kinga Lezanska Sjölin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro