ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Salongk.se: Rachel Molin är årets förebild

Åsa Mattsson · 17 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

FÖREBILD Hon förgyller vår salong. Glamorös, snygg, smart, sensuell, vuxen och jätterolig. Komikern Rachel Mohlin är SalongK.se:s kvinnliga förebild 2007.    Medan det pågår en strid på kultursidorna om antingen eller – flärdfull eller medveten, shoppinggalen eller idealist – firar SalongK.se sin ettårsdag genom att, tillsammans med tidningen Drömhem & Trädgård, utse Årets kvinnliga förebild.   

Motiveringen lyder: ”Hon är länken mellan Pippi Långstrump och Rita Hayworth, både glamorös och stilsäkert avslöjande i sina imitationer av kulturtanter, politiker och andra kvinnliga makthavare. Hon är ingen rolig tjej utan en rolig, snygg vuxen kvinna, en förebild för att hon visar att just den kombinationen är fullt möjlig”.

Varför är många kvinnor rädda för att vara roliga? – Det är fruktansvärt läskigt att försöka vara rolig och misslyckas. Att möta en livepublik som inte skrattar är förfärligt. Att klara av det är en skärseld, men för att bli rolig måste man våga ta de där ”bom-gigen”. Traditionellt kan män ha en tendens att skylla på publiken, medan kvinnor tar på sig det själva. – I grupper, i samhället, förskonar ofta kvinnor sig själva och andra kvinnor från det här fatala misslyckandet. Det är inte fint, inte snyggt, men för att komma någonstans måste man dit. – Skit och däng kommer alla som gör något utanför vardagsrummet att få. Men det handlar om hur man förvaltar det. Fallet Mona Sahlin är en jätteviktig lärdom för kvinnor: det går att komma igen, och vara starkare.

Vilka kändisar vill du imitera? – Jag tycker att det är väldigt roligt med Mona Sahlin. Annars är min plan att jag ska börja imitera fler män. Jag gör ju redan Zlatan ...

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro