ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sambohullet – så funkar det

Victoria Gillberg · 22 Aug 2011
Uppdaterad 22 Aug 2011

Foto: Tomas Oneborg /Scanpix


Nu kan du skylla på din partner för oviljan att gå till gymmet och det konstanta suget efter pizza. Ny studie visar att par delar ohälsosamma vanor.

klar

Artikellänk är kopierad

Forskning från University of Cincinnati visar att personer som lever i långvariga förhållanden anammar sin partners dåliga vanor med att äta ohälsosam mat och att hoppa över att gå till gymmet.

I studien har man undersökt hetrosexuella gifta par och homosexuella par som lever tillsammans. Den visar att ohälsosamma vanor främst delas på två sätt. Antingen överför en partner sina dåliga vanor till den andra eller så 'synkroniseras' bådas ohälsosamma vanor.

Studien visar att vad det gäller hetrosexuella förhållanden är det oftast mannen som anses vara orsaken till de ohälsosamma vanorna. I homosexuella relationer var det däremot vanligare att båda partners dåliga vanor synkroniserades.

122 personer studerades. 31 hetrosexuella äktenskap och 30 homosexuella par som hade varit tillsammans mellan 8 och 52 år. Studien gjord i Cincinnati, Usa, är en av de första studier som inkluderar homosexuella långvariga förhållanden.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro