ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sami Rekik om Medina-uppbrottet och nya satsningen: Behövde öppna ett nytt kapitel”

Natalie Demirian · 11 Jan 2019
Uppdaterad 11 Jan 2019
Sami är aktuell med ny musik, bland annat med Danny Saucedo.

Sami är aktuell med ny musik, bland annat med Danny Saucedo. Foto: Magnus Danielsson


Efter 13 år som en av Sveriges mest framgångsrika hiphopduos meddelande Medina att de lägger ner. Nu bygger Sami SAMI” Rekik en helt ny musikkatalog – som soloartist.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var drygt ett halvår sedan ni gick ut med att Medina lägger ner, hur känner du inför det hela i dag?

– Vi gick ut med det för ett halvår sedan, men det var klart långt innan dess. Det känns bättre än någonsin i dag. Det var jätteroligt med Medina, och vi höll ju på i många år. Men det kapitlet behövde stängas och ett nytt behövde öppnas.

Hur var det att gå ut med det offentligt?

– Det var så skönt. Det var jag som tog beslutet om att det ska bli officiellt. Jag tycker att folk som har följt oss under så lång tid förtjänar att veta, så att folk inte tänker ”vad hände egentligen med Medina, det var länge sedan man hörde något”. Jag tyckte att det förtjänade ett avslut. Och våra låtar kommer förhoppningsvis att leva vidare.

Hur är din och Ali Jammalis relation i dag?

– Den är frostig, det ska jag inte sticka under stolen med. Vi är inte ovänner, vi är inte bästa vänner. Vi har respekt för varandra och båda kör solo nu. Men det är svårt att säga exakt vad det var som hände mellan oss.

Du har tidigare pratat om att du behövde tillbringa mer tid med din familj, hur känns det med det nu?

– Det har gått superbra, jag har två döttrar och har precis gift mig också. När man håller på så intensivt som jag gjorde med musiken och turnerandet så skapar man inte tillräckligt mycket tid för familjen, det har kommit andra hand. När jag bestämde mig för att ta en paus från Medina år 2016 var det mycket för att jag ville hitta mig själv, sörja min mammas bortgång och fokusera på det som betyder mest för mig. Nu kan jag styra allting själv.

Hur är pappalivet?

– Det är kaotiskt, men det är också helt underbart. De som har barn vet vad det innebär!

Du skriver och producerar mycket musik till andra artister, men var det självklart att fortsätta som soloartist efter Medina?

– Det var inte alls självklart. Jag tänkte att det räcker med artistlivet nu, att jag faller tillbaka som låtskrivare och producent. Jag började också träna mycket och tänkte till och med då på att bli personlig tränare, för att jag var så trött på musiken, fram till att Petter ringde och sa att vi måste in och jobba. Då började jag bli inspirerad igen. Efter ett tag tänkte jag att jag kanske skulle testa solo och se vad som händer.

Du släppte din första solosingel i slutet av sommaren, ”När ingen ser”. Hur var responsen?

– Det har gått bra, jag har fått jättebra respons. Jag var väldigt nervös innan och hade ingen aning om hur det skulle gå. Jag håller ju på att skapa mig en helt ny katalog nu och börjar om från början.

Och nu har du precis släppt den andra singeln, ”Innan du väcker mig” med Danny Saucedo.

– Jag har alltid velat jobba med honom. Vi båda bor på söder och springer ofta på varandra och har alltid sagt att vi ska jobba ihop. Jag skrev låten och frågade om han kunde tänka sig att vara med på den, och han var jättetaggad. Det här är resultatet av många års ”vi borde göra något nån gång”.

Slutligen, hur ser du på framtiden?

– Den ser ljus ut, jag går in i 2019 med mycket glädje och nyfikenhet kring vad som kommer att hända framöver.

pil
Sami ”SAMI” Rekik

Ålder: 38 år.Bor: I Stockholm.Familj: Fru och två barn.Gör: Artist, låtskrivare och musikproducent. Tidigare en av två medlemmar i Medina, med hitlåtar som ”Där plamerna bor” och ”Miss Decibel”.Aktuell med: Låten ”Innan du väcker mig” med Danny Saucedo.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro