ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sämre Bild i HD-tv

Petter Sundsten · 6 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Emanuel Danneman är en av dem som känner sig lurad. 

Emanuel Danneman är en av dem som känner sig lurad. 


klar

Artikellänk är kopierad

BOXEN. I år kommer hundratusentals svenskar att köpa HD-tv. Många som inte har en digitalbox kommer att bli besvikna på bildkvaliteten.– Bilden i en HD-tv blir mycket sämre än i en högkvalitets-tv med bildrör, säger Manfred Aronsson, vd för SBS som äger Canal Plus, till Veckans Affärer.Svenska folket har köpt platt-tv för 12 miljarder kronor de senaste två åren. Prognosen för 2007 är att ytterligare 700 000 svenskar kommer att köpa en platt-tv.

Men om du har kabelnät och saknar digitalbox kommer tv:n matas med en sämre signal. De som inte har en digitalbox kommer att få en snyggare tv men med sämre bild, alltså.Emanuel Danneman, 26, bor i en fastighet som är ansluten till Com Hem. Han har en platt-tv med HD och en digitalbox, men för bland annat TV 3 och Kanal 5 måste han skifta till analoga signaler.– Med de analoga signalerna blir det mycket sämre bild än i min gamla tv, säger han.Manfred Aronsson säger att handlarna sålt på kunderna HD-tv utan att kunden har förstått att man måste ha en digitalbox för att få bättre bildkvalitet.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro