ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Samsung vill stoppa Iphone 4S i Europa

Aron Andersson · 5 Okt 2011
Uppdaterad 6 Okt 2011

Foto: Apple


Nu försöker Samsung sätta stopp för Apples nya Iphone i Italien och Frankrie. Två stämningsansökningar ska lämnas in.

klar

Artikellänk är kopierad

Redan innan Apple presenterade sin senaste mobil hotade Samsung om att försöka stoppa den i Sydkorea. Men nu tänker företaget alltså försöka stoppa mobilen även i Italien och Frankrike. Anledningen tros vara den patentstrid som båda företagen är indragna i. Apple har redan fått Tyskland att förbjuda all försäljning av Samsung Galaxy Tab 10.1, en surfplatta som Apple menar är allt för lik deras egen Ipad. Samsung å sin sida hävdar att Apple använder en nätverksteknik som de utvecklat. "Apple har fortsatt att uppenbart bryta mot vår immaterielrätt och åka snålskjuts på vår teknik", skriver Samsung på sin blogg. "Vi tror det nu är nödvändigt att vidta rättsliga åtgärder och skydda vår innovation."

Apple presenterade Iphone 4S i går kväll och Samsungs rättsliga åtgärder kommer redan i dag. Samsung planerar även att begära tillfälliga förelägganden i övriga länder, enligt ett pressmeddelande.

LÄS ALLT OM NYA IPHONE 4S HÄR: Iphone 4S ger dig svar på tal

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro