ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Samtliga apotek sålda

TT · 9 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Samtliga apotek som ingått i den planerade försäljningen är sålda. Det totala försäljningspriset uppgår till 5,9 miljarder kronor.

För utom Kronans Droghandel är övriga köpare Apotek Hjärtat, som ägs av riskkapitalbolaget Altor. En annan köpare är Medstop Holding som ägs av Segulah, också det ett riskkapitalbolag.

Den fjärde köparen är Vårdapoteket Norden, ägt av bland andra Investor.

Apotek Hjärtat blir den största aktören med 208 apotek och en omsättning på 7,1 miljarder kronor och 1 500 anställda.– Bara sju av de anställda tackade nej till att följa med till en ny arbetsgivare, sade Gustafsson.

Affärerna har föregåtts av en lång process och den slutliga budgivningen skedde i slutet av oktober.Affärerna är villkorade av godkännande från Läkemedelsverket och konkurrensmyndigheterna.– Den totala köpeskillingen uppgår till 5,9 miljarder kronor, säger Gustafsson.

Försäljningssumman var över förväntan, enligt Birgitta Böhlin.– Men detta bildas en marknad bestående av de fyra köparna, Apoteket AB och småföretagargruppen samt nystartade aktörer. Förutsättningar finns för en god marknadsstruktur med flera aktörer med varierande inriktning och geografisk spridning, sade Gustafsson, som därmed önskade de nya aktörerna välkomna.

När de nya aktörerna tar över är ännu oklart.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro