ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sandelin svarar på kritiken: Jag är inte rasist”

Aron Andersson · 20 Okt 2015
Uppdaterad 20 Okt 2015

Foto: TT / Montage


Christer Sandelin är musiker, sångare, bildkonstnär och rasist”. Åtminstone om vi ska tro stjärnans Wikipedia-sajt. Efter ett uppmärksammat FB-inlägg från popartisten hånas han på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Så här såg Sandelins biografi ut på Wikipedia under eftermiddagen.
Så här såg Sandelins biografi ut på Wikipedia under eftermiddagen.

Under tisdagen dök ett uppmärksammat inlägg upp på popstjärnan Christer Sandelins Facebooksida. Där skriver han att han vill se Jimmie Åkesson som statsminister.

Många medier rapporterade om inlägget och stjärnan fick mycket kritik bland annat på Twitter. Kändisar som Henrik Schyffert, Lisa Nilsson, Niklas Strömstedt och Andreas Kleerup kritiserade inlägget. 

Någon valde också att uppdatera Sandelins Wikipediasajt.

”Christer Eric Sandelin… är en svensk musiker, sångare, bildkonstnär och rasist”, stod det plötsligt i det nätbaserade uppslagsverket.

Uppdateringen har nu tagits bort. Inte heller inläggen på Christer Sandelins Facebooksida finns kvar.

►LÄS MER: Christer Sandelin: ”Sverige behöver Jimmie Åkesson”

När Dagens nyheter pratar med Christer Sandelin säger han att han är förvånad över reaktionerna.

– Jag trodde inte att det skulle bli en sån här stor grej. Jag tycker ingenting om reaktionerna. Om du lyssnar på skribenter och människor som har ordet i tidningar i dag så har alla samma åsikt. Och ni tidningar är bara intresserade av att rapportera om en sida.  

Redan på Facebook skrev Sandelin ytterligare ett inlägg, där han förklarade att det inte handlade om rasism, utan realism. Det resonemanget utvecklar han för DN.

– Jag är inte rasist. Jag tror ju på humanism. Jag älskar mångkultur. Sju av tio av mina närmsta vänner är inte födda i Sverige. Man ska hjälpa människor. Men vi kan ju inte trolla. Om vi skulle ta emot alla om har det sämre... Det går ju inte. 

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro