ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sändningstiderna ett gissel för svenska Overwatch-fans

Erik Glanell · 10 Jan 2018
Uppdaterad 10 Jan 2018
För de svenskar som till exempel vill följa hur det går för Christian "cocco" Jonsson och Dallas Fuel gäller det att för det mesta vara uppe till över midnatt.

För de svenskar som till exempel vill följa hur det går för Christian "cocco" Jonsson och Dallas Fuel gäller det att för det mesta vara uppe till över midnatt. Foto: Blizzard, Alamy


Sändningstiderna för premiärsäsongen i Overwatch League gör det i princip omöjligt för svenskar att följa ligan live. Med många europeiska spelare var det därför en het fråga när alla lagen samlades för att möta pressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Representanter från flera lag ser inte spelschemat för Overwatch League som ett problem trots att nästan alla matcher sänds mitt i natten europeisk tid. Enligt dem är förhoppningen att tillgängligheten och de profilerade spelarna i lagen ska locka publiken att se matcherna i efterhand.

– Idén om att titta när du kan är definitivt en del av kulturen nuförtiden. När matcherna verkligen sänds live är inte alls lika relevant som det är i många andra sporter, sade LA Gladiators ägare Rob Moore vid en presskonferens.

De svenska spelarna i ligan har inte helt oväntat ett annat perspektiv och en annan åsikt i frågan.

– Det är klart att det är tråkigt. Jag har familj och kompisar som vill kolla, men som inte kommer att ha möjligheten. Spelar vi tidigt här så blir det ändå helt okej tid i Sverige. Om det kunde göra något sådant i framtiden hade det varit kul, säger Sebastian ”Zebbosai” Olsson.

Metro Esport passade på att ta upp frågan med Overwatch League-chefen Nate Nanzer som förstår om det kan vara frustrerande som europeiskt fan att tiderna inte är optimala.

– Om du nyligen har Twittrat till mig och sagt vilken idiot jag är som lagt matcherna mitt i natten då har jag läst det och vi gör verkligen vårt bästa. Jag uppskattar entusiasmen, säger han.

Svårigheten ligger enligt Nate Nanzer i att från en plats skapa ett schema som funkar för ett så globalt format som Overwatch League. De nuvarande sändningstiderna har optimerats för de största marknaderna – USA och Asien. Dessutom har de lagts på tider som passar för livepubliken i arenan i Los Angeles.

Samtidigt öppnar han upp för schemaändringar under nästa säsong om förutsättningarna är de rätta.

– En sak som vi lägger mycket fokus på till säsong två är att få in fler europeiska lag. Om vi får det så kommer vi också se till att vi anpassar schemat efter det, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro