ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sandra, 43, gick back på skönhetsbehandlingar – länsade dotterns konto

Sofia Börjesson · 28 Apr 2016
Uppdaterad 28 Apr 2016
Skönhetsbehandlingar, kläder och inredning handlades på kredit och räkningarna hopade sig. I torsdagens avsnitt av Lyxfällan presenteras Sandra som har en av de största skulderna i programmets historia.

Skönhetsbehandlingar, kläder och inredning handlades på kredit och räkningarna hopade sig. I torsdagens avsnitt av Lyxfällan presenteras Sandra som har en av de största skulderna i programmets historia.


En ensamstående mamma och en historiskt stor skuld. Den ekonomiska avgrunden blev så djup att Sandra till och med länsade sin 13-åriga dotters sparkonto på 10 000 kronor – och höll det hemligt.

klar

Artikellänk är kopierad

42-åriga Sandra från Dalarna blottar i torsdagens avsnitt av TV3:s ”Lyxfällan” en av de största skulderna i programmets historia: 740 775 kronor. Skuldberget har byggts av otaliga skönhetsbehandlingar, resor, möbler och kläder – och allt hade hon betalat med sina sju kreditkort.

– Det är nästan en bedrift att bränna så mycket på ren konsumtion, säger programledaren Magnus Hedberg i programmet.

I avsnittet berättar Sandra om ett shoppingbeteende som gick så långt att hon spenderade 80 000 kronor mer om året på sig själv än på aktiviteter och resor med sin dotter.

– Jag har inte tänkt så, att jag bara har spenderat pengar på mig själv – men det är ju så, säger hon.

Efter det första mötet med Sandra var programledarna förbryllade över hennes brist på reaktion. Patrick Grimlund säger vid ett tillfälle: ”Hon är väldigt loj. Hon visar inte en min eller ett kroppsspråk som säger någonting om det här”.

Det dröjde dock inte länge förrän verkligheten kom ikapp Sandra och tårarna började falla. I slutet av avsnittet ger hon en förklaring till sin reaktion:

– Man blev mentalt slut av att vara med i programmet. Det var en jättejobbig vecka, men nu mår jag bra.

Sandra kommer att vara skuldfri om sex år om hon lyckas hålla sin nya budget. Efter inspelningen av programmet berättade hon för sin dotter att hon tagit pengar från hennes sparkonto, men att hon nu börjat betala tillbaka pengarna. I ett sms till Metro skriver hon:

”Jag har förklarat att jag ska ställa allt till rätta och att det kommer att bli tufft ett tag. Sparpengarna tog hon helt okej. Hon förstår att jag har försökt täcka upp för två föräldrar trots att jag har ensam vårdnad. Vi pratar om vår situation mer nu efter att ha varit med i Lyxfällan.”

Lyxfällan sänds ikväll, torsdag, på TV3 och TV3 Play klockan 20.

►LÄS MER: Beatrice, 22, kostade sin mamma 18 000 kronor – i månaden

►LÄS MER: Jesper gick back 32 000 i månaden – la pengarna på fester och limousiner

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Börjesson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro