ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sandra har haft magproblem i tio år: Smärtan är olidlig”

Josefin Svenberg · 11 Nov 2013
Uppdaterad 11 Nov 2013
Sandra har haft magproblem i tio år: ”Smärtan är olidlig” Sandra Ekengren, 23, har haft problem med magsmärtor sedan hon var 12 år.

Sandra har haft magproblem i tio år: ”Smärtan är olidlig” Sandra Ekengren, 23, har haft problem med magsmärtor sedan hon var 12 år. Foto: Urban Brådhe


Ända sedan hon var tolv år har Sandra Ekengren, 23, haft magbesvär i form av kraftiga smärtor som hugg”, uppsvullen mage och svårigheter att gå på toaletten.

klar

Artikellänk är kopierad

– Smärtan är olidlig. Och ibland känns det som att jag är i åttonde månaden för att magen är så uppsvullen, säger Sandra.

Hon berättar att hon genom åren har besökt flera olika läkare och specialister, gjort gastroskopi och testats för glutenintolerans, ätit receptbelagda mediciner och provat att lägga om sin kost och motionsvanor – men ändå har problemen inte avtagit.

– Det känns hopplöst, särskilt eftersom ingen tar det på allvar, menar Sandra och tillägger att hon själv tror att magbesvären är livsstilsrelaterade:

– Jag vet många andra i min ålder som också har problem. Det räcker ju med att titta på hur stressigt det är här i Stockholm – det är stressigt på jobbet, folk stressar på tunnelbanan och till och med doktorerna som borde hjälpa en är stressade.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro