ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sandra Näslund snuvades på medaljen – lämnade in protest

Filip Joelsson · 23 Feb 2018
Uppdaterad 23 Feb 2018
Favorittippade Sandra Näslund gick i mål på en fjärdeplats i damernas OS-final i skicross.

Favorittippade Sandra Näslund gick i mål på en fjärdeplats i damernas OS-final i skicross. Foto: IBL


Sandra Näslund var den stora favoriten att ta hem guldmedaljen i damernas skicross. Men efter ett stökigt finalåk gick hon i mål som fyra.

klar

Artikellänk är kopierad

Hon är både regerande världsmästare och ledare av världscupen. Inför OS-finalen i natt, svensk tid, var hon den klara favoriten att ta hem guldmedaljen.

Men något gick snett, och efter finalen kastade den 21-åriga svenskan stavarna i besvikelse. Dels på grund av fjärdeplatsen, men också på grund av gruffet som uppstod mellan henne och Fanny Smith från Schweiz under loppet.

– Jag tycker inte att det är rent spel där uppe, men tyvärr börjar jag göra lite samma sak. Men jag tycker ändå att domarna ska göra det bättre sade en besviken Näslund i Eurosports sändning efter loppet.

Sverige lämnade förgäves in en protest efter målgången. Näslund blev trängd av Smith och tappade fart mot slutet, men domarna tyckte att loppet var okej. Guldet gick till Kelsa Serwa från Kanada, som gick i mål före landsmaninnan Brittany Phelan. Schweiziska Fanny Smith knep bronset.

Lisa Andersson slutade som tvåa i B-finalen, vilket räckte till en sjätteplats totalt.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro