ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sångerskan berättar om sin ovanliga sjukdom

Emmelie Wallroth · 3 Jul 2014
Uppdaterad 3 Jul 2014
Sångerskan Cassie Graves.

Sångerskan Cassie Graves. Foto: Youtube


Cassie Graves, 22, lider av den sällsynta sjukdomen trimetylaminuri – som gör att hon luktar rutten fisk. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sångerskan Cassie Graves, 22 från London, lider sedan hon var tre år gammal av den sällsynta sjukdomen trimetylaminuri.  Personer som lider av trimetylaminuri kan inte bryta ner ämnet trimetylamin som bildas i ämnesomsättningen – vilket gör att svett, andedräkt och urin luktar som rutten fisk.

Och nu berättar Cassie Graves för The Mirror hur hon varje dag kämpar med sjukdomen.

– Ni vet när man går till matmarknaden och känner att det luktar rutten fisk? Det är så jag luktar, säger hon till The Mirror.

Hon berättar att odören kommer ut ur hennes hud och hår, och hur många duschar hon än tar så blir hon inte av med den. Hon känner inte själv när hon luktar, utan förlitar sig på sina vänner och sin familj.

– Att jag själv inte känner lukten är det mest frustrerade med sjukdomen. Det gör mig paranoid, säger Cassie Graves till The Mirror.

Sjukdomen har gjort att hon har tvingats utesluta fisk, kött och vissa grönsaker från tallriken.

– Jag har testat att lägga till små mängder fisk till min diet, men varje gång har jag vaknat upp morgonen efter och hela mitt sovrum har luktat fisk.

Och enligt läkaren Robin Lachmann vid Metabolic Medicine at University College Hospital i London är trimetylaminuri fortfarande okänd för många läkare.

– Som ett resultat av det tar det lång tid för patienterna innan de blir diagnoserade och skickade till specialister, säger Robin Lachmann till The Mirror.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro