ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sanna Bråding: Därför tog jag kokain

Anneli Wikström · 27 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nu träder Sanna Bråding fram och berättar att det är hon som är ”tv-stjärnan” som misstänks för knarkbrott. – Jag hoppas bli förlåten, säger hon till Expressen. Hon har kallats för ”tv-stjärnan” i media men Sanna Bråding väljer nu att träda fram med namn i Expressen. Hon vill berätta varför hon tog droger och om hur dåligt hon har mått. Hon berättar om en uppväxt med anorexia och prestationsångest i skolan. Om kändisskapets baksida med många fester, ännu mer prestationsångest och dåligt självförtroende. Drogerna blev ett sätt att dämpa ångesten. – Första gången blev jag bjuden på en fest, men det dröjde inte länge förrän jag tog när jag var ensam. Jag såg det inte som någon festgrej. Jag tog till det jag behövde. Det var en självhjälp som jag aldrig pratade om. Allt har successivt eskalerat. Jag trodde väl i min dumdristighet att jag skulle bli bättre av mig själv, säger Sanna i Expressen.


Allt tog slut på midsommarafton förra året då Sanna fångades på film tillsammans med sin pojkvän och en misstänkt langare då de gjorde upp en kokainaffär. – I efterhand förstår jag inte riktigt varför jag gjorde det, varför jag utsatte mig för det. Jag visste ju vilken risk jag tog. Kanske ville jag att någon skulle se mig, funderar Sanna.

Den 28 april i år ringde polisen på hemma hos programledaren Sanna Bråding och hennes pojkvän. De trycktes upp mot väggen medan polisen letade igenom lägenheten. Därefter fördes de till Kronobergshäktet där Sanna fick tillbringa tre dygn i en liten cell. Hon sov på en brits på golvet och fick dricka vatten ur en hållare på väggen. Där fick hon också tid att reflektera över vad hon hade gjort.

Hon tycker det är bra att hon åkt fast. I Expressen beskriver hon det som att hon efter 15 års helvete har ruskats om. Hon har förlorat sin pojkvän, sina jobb och sina framtidsplaner. Men hon känner trots detta en livsglädje och hon hoppas kunna fortsätta sitt jobb som programledare. – Jag vill det. Det är det jag kan och jag hoppas bli förlåten. Men samtidigt är det klart att jag är rädd att folk inte ska acceptera mig, säger hon i tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro