ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sanna Lundell om att vara ihop med "Superkroppen"

Anneli Sandberg · 3 Maj 2012
Uppdaterad 3 Maj 2012

Sanna Lundell är journalist, bloggare och programledare. Nu leder hon TV3 dokumentär”. I Metros tuffometro berättar hon om sina höga krav, varför hon vill leva som särbo och om att vara tillsammans med superkroppen.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad är det elakaste någon skrivit till dig på din blogg?– Det var nyligen någon som skrev nått så trevligt som ”du med din jävla Breivikunge”. Det var nån som blev extremt provocerad över något jag skrev om Reinfeldt. Men det ska mycket till innan jag blir ledsen, det ska till en närmare relation för det. Jag blir mer provocerad och illa till mods. 

Du är programledare för ”TV3 dokumentär”. Vad skulle dokumentären om ditt liv handla om?– Just nu känns det självklart att den skulle handla om hästar. Jag är helt galen i hästar och har en häst som jag fick av Micke (Mikael Persbrandt, red anm) för två år sedan. Jag håller på att rida in den nu och har startat en sajt som heter hästliv.nu där jag bloggar om mitt hästliv. Jag tycker det är konstigt att trots att så stor del av befolkningen sysslar med hästar så speglas det inte i media, där syns bara fotboll, golf och hockey. Jag antar att det beror på att 80 procent av utövarna är kvinnor. 

Du vill inte gifta dig eller vara sambo. Vad är du rädd för?– Jag är nog rädd för tristess och, hur motsägelsefullt det än låter, avslut. Jag är rädd för att man ska nöta sönder varandra i samborelationen. Jag vill ha det så här för att jag vill att det ska hålla. Vissa säger att jag är rädd för relationer, men det tror jag inte att jag är. Jag tror bara inte att det är avgörande att man bor ihop men det är heller inget beslut jag har tagit för resten av mitt liv. Det är just nu jag känner så här. 

Vilken bild av dig själv hoppas du att du förmedlar i bloggen?– Jag lämnar det åt betraktaren. Jag försöker att inte tänka för mycket på sånt där. Jag vet att en del använder sig av bloggen för att stärka sitt varumärke, men jag tror att man går sönder om man tänker på sig själv som ett varumärke, som att man vore en vara. 

Vad är det sämsta med att vara tillsammans med dig?– Jag är lite av en agitator. Jag är extremt mycket för jämlikhet och rättvisa i en relation. Jag förstår inte hur man kan resonera med en man som säger ”jag har ingen lust att vara pappaledig”. Då skulle det ta hus i helvete. Jag ställer nog höga krav på den jag lever med, eller egentligen är de inte höga, det är snarare så att det har ställs för låga krav på män genom tiderna. Men jag är kravlös på många andra sätt. 

Din särbo är ganska medieskygg. Vad tycker han om din blogg?– Han läser nog inte den. Han tillhör det äldre gardet som inte är de flitigaste bloggläsarna så jag tror inte han tänker på om den är bra eller dålig. 

Vad är det sämsta med att vara tillsammans med Mikael Persbrandt?– Det finns inte så mycket som är sämst med honom. Jo, förresten. När vi träffades tyckte jag om att han var ute och reste men han har varit borta extremt mycket det här året. Han har spelat in ”The hobbit” i Nya Zeeland och det har varit tufft. Inte bara för att jag haft huvudansvaret för barnen utan också för att det är svårt att ha en relation när någon är så långt borta. 

Vad är det bästa med att vara ihop med en superkropp?– Ah, superkroppen ja. Det är att vi på nån vänster matchar varandra bra. Han låter mig vara den jag är. Jag ställer krav och jag har ett speciellt sätt att se på livet och det är inte alla som skulle köpa det. Men han gör det och det är ett stort plus. Sen är han en bra pappa också och det är viktigt och en stor anledning till att vi hänger med varandra. 

Har du någon gång tagit någon annan drog än alkohol?– Svar ja. Jag har rökt marijuana en gång på Roskilde när jag var 16 år. Sen tog jag ett dietpiller i Thailand när jag var 19. Ingen av dem var en trevlig upplevelse. 

Hur ser ditt liv ut om tio år?– Jag hoppas att det är sig likt. Jag är ingen planeringsmänniska men nån gång vill jag bo på en gård, jag vill ha mer hästar i mitt liv än nu. Och så drömmer jag om att bo utomlands, ett år i New York och ett år i Paris. Jobbmässigt så hoppas jag fortsätta som journalist och jag vill gärna skriva reportageböcker och kanske en roman. Privat så hoppas jag att jag lever i en kärleksfull och varm relation.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro