ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sanna Nielsen och Panetoz vidare till final

TT · 8 Feb 2014
Uppdaterad 8 Feb 2014
Panetoz och Sanna Nielsen till final. 

Panetoz och Sanna Nielsen till final.  Foto: TT/Gustav Gräll


klar

Artikellänk är kopierad

Martin Stenmarck.
Martin Stenmarck.Foto: Gustav Gräll
Pink Pistols.
Pink Pistols.Foto: Gustav Gräll
Panetoz.
Panetoz.Foto: Gustav Gräll
Pink Pistols.
Pink Pistols.Foto: Gustav Gräll
Manda.
Manda.Foto: Gustav Gräll
JEM.
JEM.Foto: Gustav Gräll
The Refreshments.
The Refreshments.Foto: Gustav Gräll
Foto: Gustav Gräll

Nya regler gällde under Melodifestivalens andra deltävling jämfört med i den första i Malmö. I praktiken tävlade nämligen sju bidrag om en finalbiljett, eftersom Sanna Nielsens favoritskap var så stort att ingen ens vågade viska ordet flopp.

Sångerskan hade inga problem med att hantera pressen och tog sig planenligt vidare till finalen.

Panetoz till final

Den stora frågan handlade i stället om vem som skulle ta sig vidare tillsammans med 29-åringen. Veteranerna i The Refreshments, poptrion JEM, Eurovision-vinnaren Martin Stenmarck, Abba-barnbarnen i Little Great Things och de dansanta killarna i Panetoz har under veckan turats om att utses till utmanare av oddsbolagen och presskåren.

Tv-tittarnas val föll till slut på Panetoz, som med sitt bidrag "Efter solsken" skrällde och höjde temperaturen rejält i Cloetta Center.

Den tuffa konkurrensen gjorde att flera artister som hade hyfsade chanser att ta sig vidare nu riskerar att sjunka ned i schlagerglömska, men två av bidragen får en ny chans att visa upp sig. JEM och Martin Stenmark tog sig vidare till Andra chansen, som äger rum i Lidköping om tre veckor.

Abba och Herreys hyllades

Inför lördagens deltävling hade SVT problem med produktionen. De maffiga scenshowerna ställde till det i genrepet och tvingade projektledaren Maria Ilstedt att ändra om i schemat. Nu satt de dock som de skulle och tillsammans med mellanakterna blev det en ovanligt effektspäckad schlagerkväll. Abba och bröderna Herrey hyllades eftersom det gått 40 respektive 30 år sedan de vann Eurovision Song Contest. De senare fick draghjälp av Sean Banan och Sanna Nielsen får ursäkta, men frågan är om inte den omåttligt populära bananen drog ned kvällens högsta applåder.

Metros Melodifestival-bloggare Nina Andrén: ”Andra Chansen kommer att bli ett gigantiskt getingbo. Vill inte ens tänka på den pärsen än. Helena Paparizou, Linus Svenning, Martin Stemarck och JEM.”
Metros Melodifestival-bloggare Nina Andrén: ”Andra Chansen kommer att bli ett gigantiskt getingbo. Vill inte ens tänka på den pärsen än. Helena Paparizou, Linus Svenning, Martin Stemarck och JEM.”
klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro