ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sannas tränare: Hon är nog ändå ganska nöjd

Ola Gustavsson · 18 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Sanna Kallurs fina inledning från försöken fick ingen fortsättning när semifinalerna avgjordes i eftermiddag. Vårt kanske största medaljhopp föll och är utslagen.

Sanna Kallurs fina inledning från försöken fick ingen fortsättning när semifinalerna avgjordes i eftermiddag. Vårt kanske största medaljhopp föll och är utslagen. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Sanna Kallur snubblade på den första häcken och ett av våra största medaljhopp är borta. Men någon katastrof är det inte för Sanna.– Det är sånt som kan hända. Det är häcklöpning, det är små marginaler, säger hennes tränare Torbjörn Eriksson till sportbladet.se.

– Jag tror hon får lite dålig reaktion vilket gör att hon trycker på väldigt mycket. Hennes start är så lite – det är inte en riktig häckacceleration, hon trycker på rätt mycket och får sån kraft att hon kommer för nära häcken. Hon hinner inte över med benet, säger Torbjörn Eriksson till sportbladet.se.

Sanna Kallurs skadeproblem säsongen igenom kan ha stört henne. Torbjörn Eriksson är osäker på om problemen möjligen ändå etsat sig fast och stört henne på något vis.

– Jag vet inte. Hon har inte sprungit så många häckpass där hon fått maxa, det kan spela in. När hon trycker till kommer hon lite nära. Men det är svårt att veta, jag tror hon kan beskriva det bättre själv.

– Det är sånt som kan hända. Det är häcklöpning, det är små marginaler, säger Eriksson. Men trots besvikelsen och tårarna för ett av våra största medaljhopp i Peking så tror Kallurs tränare inte att Sanna är förstörd av det inträffade.– Jag tror ändå hon är nöjd med att ha fått springa och med att ha fått resa dit, säger Torbjörn Eriksson.

– Jag tror inte det är några problem, annars får man jobba med såna bitar. Nästa lopp är hon nog nervös, men när hon sprungit lite går det nog bra.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Gustavsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro