ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sanningen om Marta

Leif Granlind · 4 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Emma Lindqvist har skrivit en bok om stjärnan

klar

Artikellänk är kopierad

Marta är världens bästa damfotbollsspelare. Nu har det kommit en bok om henne på svenska.Det är 29-åriga Emma Lindqvist, journalist och författare från Umeå, som har följt den brasilianska stjärnan under hennes tid i Umeå IK och hon har även besökt Martas släkt och vänner i Brasilien i boken ”Martas seger – en berättelse om fotbollspassion och krigarhjärta”.– Jag ville få fram bilden av en Marta som ser ut att ha allt lätt för sig på planen men som har fått jobba fantastiskt hårt för att komma dit hon är i dag. Som barn blev hon motarbetad av sin familj för i Brasilien skulle inte tjejer spela fotboll. Jag vill skapa en förståelse för vad hon verkligen har gått igenom, säger Emma Lindqvist till Metro.

Snart går 22-åriga Marta in i OS-turneringen. Hennes Brasilien möter Tyskland i en repris på VM-finalen 2007. Då vann tyskorna med 2–0 sedan Marta missat en straff. Räkna med en revanschsugen Marta som var med och tog OS-silver i Aten 2004.• Vad är det som gör Marta till världens bästa damfotbollsspelare?– Jag fascineras just av det att det ser så lätt ut på planen, hon har en fruktansvärt bra kontroll och balans och ett väldigt bra skott, säger Lindqvist.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro