ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Säpovakt anmäls efter chokladbråk

Petter Sundsten · 20 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

FLYGPROBLEM Carl Bildts Säpovakt ville ha sin påse choklad.Då säkerhetsvakten vägrade blev säpovakten rasande.– Fuck you! skrek Säpovakten.

Den kvinnliga säkerhetsvakten blev så ledsen att hon gråtandes sprang därifrån.Metro avslöjade för ett tag sedan att Carl Bildts säkerhetsvakter stoppades under mellanlandning på Heathrow på en resa mellan Washington och Arlanda. Anledningen var problem med tjänstevapnen och två Säpovakter fastnade i säkerhetskontrollen. Säpovakterna blev kvar på Heathrows flygplats medan Carl Bildt och hans entourage flög vidare till Arlanda – utan Säposkydd.Nu har en av Säpovakterna anmälts till Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd i samband med händelsen.

Anledningen är att vakten, som är kriminalinspektör, ”vid upprepade tillfällen använt ett olämpligt ordval i samtal med en kvinnlig säkerhetskontrollant som arbetade på Heathrow.”, enligt Kurt Malmström, biträdande Säpochef.Säpovakten har gett sin syn på händelsen. Enligt inlagan så sa några av poliserna att ”vi skulle lösa vapenbiten” och gick därifrån. Då var det för sent för Säpovakterna att hinna med flyget och Säpovakten var mycket trött och irriterad. Carl Bildts säpovakt bad då om sin påse choklad, men den kvinnliga säkerhetsvakten ville inte ge tillbaka påsen.– It’s fucking unbelievable, snäste Säpovakten.– This language is forbidden here, sa säkerhetsvakten.– Fuck you! skrek Säpovakten – två gånger.Då ingrep Säpovaktens kollega. Den kvinnliga säkerhetsvakten hade blivit så upprörd att hon sprang därifrån gråtandes.

Nu kommer alltså personalansvarsnämnden vid Rikspolisstyrelsen för Intern säkerhet vid Säkerhetspolisen att pröva om händelsen ska ge någon disciplinpåföljd.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro