ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sara, 30, anfölls av vildsvin: "Tog pojken på armen och så sprang vi"

· 19 Feb 2016
Uppdaterad 19 Feb 2016
När Sara och hennes söner sprang ifrån vildsvinsattacken kunde en jägare till sist skjuta av de två svinen.

När Sara och hennes söner sprang ifrån vildsvinsattacken kunde en jägare till sist skjuta av de två svinen. Foto: Privat


Tvåbarnsmammans eftermiddag i lekparken slutade i skräck när två arga vildsvin kom rusande rakt emot henne och sönerna. Efter en kort jakt kunde en jägare skjuta av de båda grisarna och familjen var återigen trygga.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var när Sara Lundkvist var ute på vid en lekplats i Falköping med sina två söner som den äldste sonen Fabian, 2,5, ropade ”Mamma det kommer två hundar springande”. När Sara vände sig om för att se så insåg hon att det inte alls var några hundar, utan vildsvin, som kom emot dem.

– De kollade oss rätt i ögonen när de kom springande och jag tänkte bara ”vad är det här”, säger hon.

►LÄS MER: Vildsvin sköts mitt i Falköping

Sara satte den äldsta sonen på sin cykel, tog vagnen med den sovande yngsta sonen och sprang mot den stora vägen som finns intill lekparken, men när hon vände sig om för att se om svinen fortfarande jagade dem så insåg hon att det gick för långsamt.

– Jag slängde in cykeln under vagnen och tog pojken på armen och så sprang vi. Vid stora vägen kom en jägare som ropade på oss att han skulle skjuta och jag skulle hålla i pojken.

Kommunskytten Andreas Lindgren hade fått ett samtal om att det var människor som hade blivit anfallna av grisarna och var på väg för att kolla upp vad som hände när han fick syn på Sara och hennes barn.

– Det var lite ansträngt läge när jag kom in där, men det gick bra allting. Jag ställde mig i ett säkert läge och avlivade djuren på ganska nära håll, säger han till P4 Skaraborg.

►LÄS MER: Sköt skadad varg – fick bilen sönderslagen

Händelseförloppet gick så fort att Sara inte riktigt hann fundera över vad som hände, men när Andreas skjutit de två svinen sjönk det in för både henne och den äldsta sonen som blev ledsen och rädd.

– Det kom ganska mycket folk till platsen som blev nyfikna på vad som precis hänt. Men jägaren var jättebra. Han förklarade för min son vad som hade hänt och varför han var tvungen att skjuta djuren.

Sara och hennes barn är i lekparken som ligger i ett tätt bebyggt område ofta och har aldrig sett vildsvin där tidigare. Hon hoppas på att kunna ha det fortsatt tryggt när de leker på platsen.

– Vi var tillbaka och lekte där igår igen för att övervinna rädslan. Förhoppningsvis händer inget liknande igen.

►LÄS MER: Jägare sköt anfallande björn

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro