ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Sara gick från yoga till fastigheter Att jobba med förvaltning är att jobba med människor”

Metro · 23 Mar 2018
Uppdaterad 6 Apr 2018
Sara Almqvist hittade balansen i livet med sin nya karriär.

Sara Almqvist hittade balansen i livet med sin nya karriär. Foto: Annika Nilsson


Hon hade varit utomlands en tid och jobbat med yoga och massage. Men längtan efter något mer konkret gjorde att Sara Almqvists karriärresa tog en oväntad vändning. Efter att ha utbildat sig på Fastighetsakademin arbetar hon i dag som fastighetsförvaltare – ett utmanande och givande jobb.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det man söker inom yogan är ju balans i livet och att ”komma ner på jorden”. För mig blev det balans när jag fick ett jobb i en lokalnära, långsiktig och handfast bransch.

Det var efter att ha hört talas om Fastighetsakademin från bekanta som hon bestämde sig för att byta bana. Sara visste att yrkesutbildningen innebar en bred och stadig grund inom en ständigt växande bransch.

– Att ha utbildat sig på Fastighetsakademin är en kvalitetsmarkör och man blir väldigt intressant på marknaden, säger hon.

Just närheten till branschen är en av anledningarna till att så många vill utbilda sig på Fastighetsakademin.

– Skolan ägs av branschen, förklarar Ingemo Ilander, som är rektor på Fastighetsakademin. När man utbildar sig här får man inte bara en fot in i branschen, man står i den med hela kroppen.

Sara Almqvist, som i dag arbetar som fastighetsförvaltare på Balder, håller med.

– Fastighetsakademin erbjuder så mycket mer än en utbildning. Deras lärare har lång erfarenhet från att själva ha jobbat med det som de lär ut, vilket gör utbildningen genuin och pålitlig. Alla seriösa arbetsgivare inom branschen känner till Fastighetsakademins höga standard.

En bransch med många möjligheter

Fördelarna med att jobba med förvaltning är många, menar hon, men få känner till vad arbetet egentligen innebär.

– Att jobba med förvaltning är att jobba med människor. Vi ansvarar för fastigheter, men i dem finns människor. Viktiga egenskaper är att vara flexibel och lyhörd – någonting från yogan som jag dagligen har nytta av som förvaltare. Det är också en allmänbildande bransch i ständig utveckling, vilket gör att man har chans att påverka.

Variationen i arbetet är en annan fördel som Sara vill lyfta med sitt yrkesval.

– Oavsett om du är intresserad av sociala frågor, ekonomi, juridik eller miljö kan det här vara en bransch för dig. Det finns otroligt stora möjligheter att få utvecklas inom det man brinner för. Det här är en bransch som berör människors vardag och om du är en engagerad och innovativ person finns med säkerhet ditt drömjobb här.

Läs mer om Fastighetsakademins utbildningar här.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro