ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sara har fått en nytändning

Tomas Johansson · 3 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Från Dif/Älvsjö till Hammarby. Sara Johansson har fått en bra start i nya klubben.
Från Dif/Älvsjö till Hammarby. Sara Johansson har fått en bra start i nya klubben.Foto: Theresia Bråkenhielm

Morgondagens derby blir en riktig rysare för landslagsspelaren Sara Johansson. I år bytte hon nämligen klubb från Djurgården/Älvsjö till Hammarby. – Det är alltid speciellt att möta sin gamla klubb. Det är nervöst, men det släpper när spelet väl kommer igång, säger Sara Johansson. Det tidiga Stockholmsderbyt är en toppmatch. Djurgården/Älvsjö är trea i tabellen poängen och placeringen före Hammarby. För ”storasyster” Djurgården/Älvsjö är det väntat, men för Bajen är starten överraskande bra. – Jo, bara en uddamålsförlust på sex matcher, men vi borde ha vunnit fler matcher. Jitex och QBIK  är måste-matcher som vi ska vinna, säger Sara. Men det är ett ungt lag Sara spelar i. – Man är tant i laget, säger 26-årige Sara med ett skratt. – Jag får ta större ansvar här, bidra med min erfarenhet. Kan vi bli femma, sexa i år är det bra. I alla fall bättre än nia som ifjol. Sara bytte från ett notoriskt topplag till ett Hammarby som länge brottats med ekonomiska svårigheter. Och hon sökte sig själv dit. – Jag hade ledsnat lite på fotbollen och behövde en nytändning. Fjolåret blev förstört av skador och sjukdomar. Och en nytändning har hon verkligen fått. Hon leder skytteligan på fem mål. – Jag har blivit bättre på lite av varje. Lite snabbare och lite starkare, men framför allt har jag tränat avslut. Jag har blivit lite säkrare. Hittills har det blivit sex mål på 18 landskamper. Senast i VM kvalet mot Portugal – seger 5–1 – hoppade hon in i slutet. – Mitt mål i år var egentligen att vara skadefri, men det är klart att jag siktar på landslaget och få så mycket speltid där som möjligt. Men nu är det bara derbyt som gäller. – Jag kan deras svagheter, men de vet mina också. Djurgården/Älvsjö har många bra spelare. Vi får se upp med Victoria Svensson. Hon får inte ha mycket boll, speciellt inte rättvänd. Hon är också säker i straffområdet och snabb. Tur att man inte spelar back, skämtar Sara.

•• Ni har skruvat upp er ordentligt inför derbyt. Heta, snygga, kaxiga är tydligen den nya Bajen-mantrat? – Jo, det får man vänja sig vid. Att vi ska göra köttfärs av Djurgården/Älvsjö får man ta med en klackspark. Och jag tycker det är jäkligt bra av föreningen att de marknadsför oss i damfotbollen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro