ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sarah Palins svar till Peta efter kritik: Min son åt åtminstone inte hunden

Emma Björkman · 5 Jan 2015
Uppdaterad 5 Jan 2015
En av bilderna som Sarah Palin la ut på Facebook som visar hur hennes son använder labradoren som en pall.

En av bilderna som Sarah Palin la ut på Facebook som visar hur hennes son använder labradoren som en pall. Foto: Facebook.com/sarahpalin


klar

Artikellänk är kopierad

Djurrättsorganisationen Peta var en av många som kritiserade Sarah Palins Facebookinlägg där hennes son använder familjens labrador som pall. I ett brev uppmanar politikern Peta att ”Ta det lugnt”.

​​Republikanernas Sarah Palin, 50, la ut bilder på sexåriga son Trig när han stod på ryggen på familjens labrador vid namn Jill Hadassah för att nå upp till diskbänken. 

Hennes Facebookinlägg kritiserades i kommentarsfältet, som i skrivande stund har över 25 000 kommentarer, och många anklagade henne för djurplågeri. Djurrättsorganisationen Peta (People for the ethical treatment of animals) kallade inlägget för ”opassande” – något som fått Sarah Palin att gå till attack mot organisationen i ett öppet brev på sin Facebooksida. ​ ”Ta det lugnt.Trig åt åtminstone inte hunden”, inleder hon brevet. Hon påtalar också att komikern och programledaren Ellen DeGeneres, som Peta utsåg till ”årets kvinna 2009”, har lagt ut en liknande bild på sin Facebooksida tidigare. ”Hyckleri, någon?”, skriver Sarah Palin. Bilden hon hänvisar till postades på ”The Ellen DeGeneres show”:s officiella Facebooksida i somras och visar en liten flicka som står på en hunds rygg. Även den bilden har starkt ifrågasatts i kommentarsfältet. Peta har svarat på Sarah Palins kritik i ett offentligt uttalande på sin hemsida. ”Peta anser helt enkelt inte att människor ska trampa på hundar och att döma av reaktionerna som vi sett från Sarah Palins bild är vi långt ifrån ensamma om den uppfattningen. Palins Facebooksvar visar att hon har lika mycket kunskap om Peta som hon har om geografi”, skriver organisationen. Sarah Palins kommentar om att hennes son åtminstone inte åt upp familjens hund syftar till USA:s president Barack Obamas biografi från 1995. Där skrev han att han som barn bodde i Indonesien och blev serverad hundkött. Det framgår inte i boken vad han tyckte om att äta det, skriver E! Online

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro