ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sarahs restaurang blev utsatt för rasistiska påhopp

Valerie Kaspersen · 12 Maj 2018
Uppdaterad 12 Maj 2018
Sarah Coulibaly skulle lägga in en bokning för åtta personer – fick ta emot rasistiska påhopp.

Sarah Coulibaly skulle lägga in en bokning för åtta personer – fick ta emot rasistiska påhopp. Foto: Privat


“Vi är allergiska mot svarta människor, stod det i mejlet som Sarah Coulibaly, delägare och är kock på den Västafrikanska restaurangen Babemba i Göteborg, fick ta emot.

klar

Artikellänk är kopierad

Sarah Coulibaly har drivit restaurang tillsammans med sin man sedan 2015. Själv kommer hon från Mali och älskar mat och matkultur.

– När vi öppnade restaurang i Sverige så ville vi visa alla vad det är vi äter. Då får man något annat att prata om än fattigdom och oro. Matkulturen är min grej, säger Sarah.

Men då och då får Sarah höra rasistiska kommentarer om hennes kultur. – I början tänkte jag inte så mycket på det. Folk sa att “nej, usch, jag vill inte äta afrikansk mat”. Man hör vad de menar, säger Sarah. Det här var första gången de fått ta emot ett rasistiskt mejl. Åtta personer ville boka bord på restaurangen, vilket Sarah blev jätteglad för. Sedan läste hon meddelandet. – Jag trodde att det var ett skämt först. Jag ringde upp personen men han lade på. Då skickade jag ett mejl tillbaka, säger Sarah.

LÄS MER
Abdulla Ahmad Miri: Jag vill bara vara normal
klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro