ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Särbor har sex oftare än sambor

Emmy Lundström · 21 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Metros sex- och relationsexpert tror på flera orsaker till detta

klar

Artikellänk är kopierad

SEX. Har du ofta sex med din partner? Bor ni inte ihop? Särbor har nämligen oftare sex än sambor,  visar en undersökning som TV 3:s program ”Lustgården” har gjort tillsammans med RFSU. Metros sex- och relationsexpert Pelle Ullholm tror att det beror på att särbor i större utsträckning nyss har blivit tillsammans.– Då kan sex vara viktigare, som ett sätt att bekräfta relationen. När man har varit ihop ett tag är det fler som har talat om sex och man har nog en gemensam överenskommelse om hur ofta man vill ha sex, säger han.

Bland de par som inte bor tillsammans har 63 procent sex en gång i veckan eller oftare. Motsvarande siffra bland sambor är 55 procent. Att sexlivet dör så fort man flyttar ihop vill Pelle Ullholm inte gå med på.– Jag tror det är dubbelt. Som sambo är det enklare att ha sex när man vill men om man träffas mer sällan blir det för många viktigt att ha sex när man väl träffas, säger han.Pelle Ullholm påpekar samtidigt  att siffrorna inte visar någon dramatisk skillnad.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmy Lundström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro