ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Saris änglar uppfyller utsatta barns julönskningar

Josefin Svenberg · 3 Dec 2013
Uppdaterad 3 Dec 2013

Med hjälp av sin Facebooksida ser Saris änglar till att barn i utsatta familjer, runt om i landet, kan få den julklapp de önskar sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Monica, Sandra och Sari förvandlar de utsatta barnens önskelistor till julklappar.
Monica, Sandra och Sari förvandlar de utsatta barnens önskelistor till julklappar.Foto: Natanael Johansson

Konferensrummet hos förrådsföretaget Pelican vid Fridhemsplan i Stockholm har förvandlats till rena tomteverkstaden. På bordet ligger två anteckningblock som är fulltecknade med önskelistor från barn runt om i landet, längs väggarna står kartonger med barnkläder i olika storlekar, och i fönstret ligger mängder av spel, böcker, filmer, pennor, gosedjur och leksaker.

Varje sak står på någon av önskelistorna och tillsammans hjälps eldsjälarna Sari, Monica och Sandra åt att slå in julklapparna åt barnen.

– Alla barn borde få en julklapp. Det går knappt att beskriva känslan av att kunna hjälpa familjer där föräldrarna inte har råd att köpa julklappar åt sina barn, säger Sari, som grundade det ideella nätverket Saris änglar för ett år sedan.

Nätverkets sida på Facebook har flera tusen följare, och det är via den som Sari och hennes ”änglar” får kontakt med både givare och de familjer som är i akut behov av hjälp. Familjerna skickar ett privat meddelande till Saris änglar, som lägger upp en efterlysning på sidan. De som kan hjälpa familjen hör av sig till Saris änglar, som förmedlar kontakten.

– De familjer som bor i Stockholm och vill vara anonyma kan komma hit och hämta sakerna också. Men jag vill gärna få dem att förstå att det är en styrka att be om hjälp – det är ingenting man ska behöva skämmas över, menar Sari, som själv hade en tuff uppväxt och därför vill hjälpa andra utsatta.

– Det allra största är att kunna lyfta människor, och inte bara ge dem saker som de är i akut behov av. Min dröm är att ha ett kafé dit behövande kan komma och fika till humana priser, prata och få hjälp, säger Sari.

Läs mer:

► #delajulen med Metro

► De delar ut julmat till de mest utsatta

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro