ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sasha "Scarlett" Hostyn stod för historisk vinst i Pyeongchang

Erik Glanell · 7 Feb 2018
Uppdaterad 7 Feb 2018
Sasha "Scarlett" Hostyn stod för riktigt grymt zerg-spel i finalen av IEM Pyeongchang.

Sasha "Scarlett" Hostyn stod för riktigt grymt zerg-spel i finalen av IEM Pyeongchang. Foto: ESL


Ingen hade gissat det på förhand. Allra minst hon själv. Sasha "Scarlett" Hostyn överraskade alla och tog hem Starcraft-turneringen IEM Pyeongchang.

klar

Artikellänk är kopierad

Starcraft-turneringen IEM Pyeongchang blev ett dubbelt historiskt evenemang. Dels för att den anordnades med fullt stöd från den Olympiska kommittén och att esporten därmed tog ett steg närmre ett ordentligt erkännande. Dels för att det kanadensiska proffset Sasha ”Scarlett” Hostyn sopade banan med motståndarna för att säkra sin första vinst i ett så stort sammanhang.

Zerg-spelaren är känd som den kvinnliga esportare som dragit in mest prispengar i världen. Trots det var det nog få som hade satsat pengarna på just henne i finalen mot sydkoreanska stjärnan Kim ”sOs” Yoo. Den 24-åriga kanadensaren kom därför att överaska alla när hon avslutade bäst av sju-matchen med 4–1.

Men mest chockad var hon själv.

– Jag tror inte riktigt på det. Jag har aldrig vunnit ett evenemang som det här. Den senaste tiden har jag inte spelat speciellt bra så det här kom som en blixt från klar himmel, sade hon i intervjun efter segern.

Sasha ”Scarlett” Hostyn hade marginalerna på sin sida i de två första kartorna som blev jämna fajter. När trepoängsledningen dessutom var ett faktum insåg hon att vinsten var inom grepphåll.

– De två första matcherna trodde jag inte ens att jag skulle vinna. Sen bara dog han. Tredje matchen gick så snabbt och sen ledde jag med 3–0 och tänkte ‘nu kan jag väl inte förlora det här?’. Jag tänkte att om jag bara fortsatte spela aggressivt så skulle jag kunna ta det, sade den nyblivne mästaren.

Sagt och gjort. Trots att Kim ”sOs” Yoo klamrade sig fast och plockade en poäng under fjärde kartan kunde Sasha ”Scarlett” Hostyn avsluta med stil. Med fem minuter och trettiofem sekunder spelade på Blackpink meddelande sydkoreanen sig besegrad och Scarlett hade säkrat sin första riktigt stora titel och 420 000 kronor i vinstpengar.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro