ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Satans stånd – älskat och hatat

Tomas Lundin · 12 Sep 2014
Uppdaterad 12 Sep 2014

Plötsligt stod han där – röd, ond och erigerad. I kanadensiska Vancouver har nu en strid utbrutit om en djävulsstaty.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan en bronsstaty av Columbus tagits bort har stensockeln stått tom i parken. Någon bestämde sig för att smycka parken och reste nattetid en staty av satan, rapporterar CTV News.

Myndigheter agerade snabbt och tog bort statyn. Det var inte bara den religiösa aspekten som upprört Vancouverbor. Utöver hornen och svansen sticker en präktig erigerad djävulspenis fram.

– Statyn var inte ett verk som staden beställt och togs därför bort, förklarar en talesperson för Vancouver enligt CTV. 

Men under sin korta tid i rampluset hann statyn få en rätt stor fan-skara som är eld och lågor över att behålla monumentet. En upprop på sajten Change.org har i skrivande stund nästan 2 000 underskrifter. 

”Den här statyn är humoristisk och behövs desperat i dagens allvarliga och konservativa värld”, skriver en av dem som undertecknat. 

Andra skriver att staden, som tidigare investerat nästan en miljon i svenska kronor på en porslinspudel, borde vara glad att någon smyckar staden gratis. ► LÄS MER: Satan kan pryda amerikansk stad

Satans framtid är än så länge oklar. Om inte staden vill erigera fanskapet har en ägare av ett museum för udda föremål sagt sig vilja adoptera.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro