ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Satsning mot olaglig affischering "omöjlig"

metro · 14 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Bo Öhrn, klottersanerare, tar bort klistrade affischer på elskåp vid Folkets park.

Bo Öhrn, klottersanerare, tar bort klistrade affischer på elskåp vid Folkets park. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

När Malmö stad annonserade satsningen i maj lovade gatukontoret att polisanmäla en organisation redan samma vecka. Anmälan skulle fungera som ett pilotfall. – Men det blev aldrig gjort. Vi är osäkra på om vi kan nå den effekten vi vill, säger Bo Andersson, chef för drift- och underhåll på gatukontoret.

Enligt honom måste den olagliga affischeringen klassas som grov skadegörelse för att det ska löna sig att anmäla organisationerna bakom. – Vi har haft några kontakter med åklagare men inte fått klart besked, säger Bo Andersson som inte minns exakt vilken åklagare gatukontoret talat med.

När Metro ringer upp Mats Ericsson, vice chefsåklagare i Malmö, säger han att han inte känner till satsningen.

Däremot ger han besked om chanserna att komma åt organisationerna bakom affischeringen.   – Jag har väldigt svårt att se något fall där det skulle bli klassat som grov skadegörelse. Sedan måste man ju ta någon som sätter upp affischer på bar gärning. Att i efterhand hålla på att utreda vem som står bakom skulle bli väldigt svårt, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro