ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sätter hemslöjd på kartan

Caroline Wetterborg · 4 Jun 2012
Uppdaterad 4 Jun 2012
Sätter hemslöjd på kartan Sepidar Hosseini har använt lapptäckstekniker från olika länder och världsdelar för att skapa sitt verk ”Vilka är vi och vilka är dom om dom är vi och vi är dom?” – en lapptäckskarta som flyttar landgränser.

Sätter hemslöjd på kartan Sepidar Hosseini har använt lapptäckstekniker från olika länder och världsdelar för att skapa sitt verk ”Vilka är vi och vilka är dom om dom är vi och vi är dom?” – en lapptäckskarta som flyttar landgränser. Foto: Henric Lindsten


100 år. Hemslöjden i Sverige firar 100 år och hyllas med en jubileums-utställning på Liljevalchs konsthall på Djurgården.

klar

Artikellänk är kopierad

På ”Hemslöjd” på Liljevalchs möts besökaren av en skog med 2 000 vackert utsmyckade löv – designade av slöjdare från hela landet. Utställningen visar både klassisk hemslöjd och slöjd med modernare tvist, som verket ”Vilka är vi och vilka är dom om dom är vi och vi är dom?”. Sepidar Hosseini har skapat ett lapptäcke av kartor. – Det är en upplösning av öst och väst, av vi och dom, en dekonstruktion och rekonstruktion av världsbilden, säger hon. 

Utställningen är en del av jubileet för Svenska hemslöjdsföreningens riksförbund, som fyller 100 år i år.   – Vi vill visa hur slöjd kan se ut i dag. Uppdraget har varit att titta på det hållbara, det samtida och det som är gränsöverskridande, säger Kerstin Andersson Åhlin, generalsekreterare. 

Fotnot: Utställningen pågår till den 2 september. 

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro