ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Saucedo klar för "Så mycket bättre"

TT · 14 Mar 2016
Uppdaterad 14 Mar 2016
Freddie Wadling, Jill Johnson och  Danny Saucedo är klara för "Så mycket bättre".

Freddie Wadling, Jill Johnson och  Danny Saucedo är klara för "Så mycket bättre". Foto: TT


Freddie Wadling och Jill Johnson är presenterade — nu bekräftar TV4 att även Danny Saucedo är klar för "Så mycket bättre".- Jag tror att han kan tillföra en och en annan hit och skön stämning runt bordet, säger Martin Nygren, exekutiv producent för programmet, till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Jill Johnson, Freddie Wadling och Danny Saucedo är klara för höstens "Så mycket bättre" i TV4. Den senare bekräftas för TT av programmets exekutive producent Martin Nygren.

– Han kommer att vara med i år och det ser vi jättemycket fram emot. Jag tror att han kommer att göra sig bra i programmet på alla sätt och vis, säger Martin Nygren till TT.

Ett av målen när artister väljs ut till programmet är att skapa dynamik och räckvidd — vilket han tycker att de hittills presenterade namnen bidrar med.

– Det är en härlig trio. Vi vill alltid ha med lite yngre förmågor som gör ganska kontemporär musik och där finns Danny med, i dag är han en stor och folkkär artist, säger Martin Nygren.

Jill Johnson var den första deltagaren att presenteras i årets säsong av det populära programmet, och även tv-succéns första countryartist sedan det började sändas 2010.

– Det känns väldigt, väldigt roligt på alla sätt. Främst är det ett musikaliskt äventyr att få tolka andra artister genom sitt eget filter och känsloregister. Likadant åt andra hållet, men det är ju mer en egotripp. För mig som har en ganska dold katalog för den breda publiken känns det jättehärligt, för jag har ju skrivit väldigt mycket musik, säger Jill Johnson till TT.

Freddie Wadling, som inte har blivit tillfrågad förut, ser fram emot sommarens inspelningar.

– Det ska bli kul att träffa nya människor och höra musik som är ny för mig. Jag ser det inte som något nostalgiskt, säger han till TT.

Wadling, som tidigare har spelat med banden Liket Lever, Fläskkvartetten, Lädernunnan, Blue for Two och Cortex, släppte för bara några dagar sedan albumet "Efter regnet".

Att programmet har blivit en succé och lockat många tittare gör honom nervös.

– Fast det vet man ju egentligen inte förrän man står där. Min manager tyckte att jag skulle vara med och han brukar ju komma med bra förslag, säger Freddie Wadling.

Till skillnad från Wadling har Jill Johnson har fått frågan i stort sett varje år, men det var först nu det passade in i det övriga schemat. Och det är ett hektiskt sådant: i höst väntar såväl ny skiva som konserthusturné, samtidigt som "Så mycket bättre" sänds.

Det ännu namnlösa albumet spelas in just nu, och springer ur "mognad och reflektion" efter ett gäng hektiska år. Skivan kommer under hösten, och är hennes första nyskrivna material på fyra år.

– Jag har jobbat med så många andra artister i "Jills veranda", jag har gjort krogshow och haft ett otroligt högt tempo. Jag landade i en tid där jag känner att allting jag gör måste ha relevans. Därför bad jag skivbolaget om att få ge den här skivan lite mer tid för att kunna känna efter ordentligt.

Övriga deltagare i "Så mycket bättre" presenteras löpande under våren.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro