ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Saudiska kvinnan greps på grund av kjol – nu har hon släppts

Hugo Ewald · 19 Jul 2017
Uppdaterad 19 Jul 2017
Saudiarabien har mycket strikta klädkoder för kvinnor.

Saudiarabien har mycket strikta klädkoder för kvinnor. Foto: Skärmdump/Metro


En saudisk kvinna som greps tidigare i veckan efter att en video där hon bar en kort kjol lagts upp på Snapchat. Nu har kvinnan släppts, enligt ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare i veckan greps en saudisk kvinna i Saudiarabien efter att en video där kvinnan syns gå i en kort kjol lagts upp på Snapchat. Lokala myndigheter krävde därefter att kvinnan skulle gripas då hennes kläder bryter mot Saudiarabiens strikta klädkod för kvinnor.

I videon syndes kvinnan gå runt ensam vid ett historiskt fort i en by i regionen Najd, enligt ABC news. På sociala medier var tonen hög, och en speciell hashtag skapades för att kräva att kvinnan skulle gripas.

Under onsdagen meddelade Saudiarabien att kvinnan släppts tidigare under tisdagen, rapporterar nyhetsbyrån AP som hänvisar till Saudiarabiens center för internationell kommunikation.

Där framgår också att hon inte är misstänkt för något brott.

Enligt Saudiarabien hade kvinnan förhörts i ett antal timmar och sedan släppts. Enligt uttalandet ska videon lagts upp på Snapchat utan hennes vetskap.

LÄS MER
Kvinna bar kjol i Saudiarabien – nu jagas hon av polis

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro