ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Scandic behåller Bibeln på rummen

Jenny Sköld · 3 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Även Koranen införs på hotellen

klar

Artikellänk är kopierad

Efter högljudda protester från kristna organisationer ligger Bibeln kvar på sin plats vid nattduksbordet i alla rum på Scandic hotell. Men i fortsättningen kommer hotellgästerna även ha tillgång till andra heliga skrifter som Koranen och Tanach (Gamla Testamentet) i hotellreceptionerna.

– Scandic står fast vid beslutet att bredda utbudet av heliga skrifter men låter biblarna ligga kvar i hotellrummen, säger Scandics nytillträdde chef Frank Fiskers.

Hotellkedjan beslutade att dra in biblarna från rummen efter att en enskild medlem i den ateistiska föreningen Humanisterna ifrågasatt Scandics policy att ha religiösa skrifter på rummen. Agerandet har bland annat lett till att biskopen vid Karlstad stift, Esbjörn Hagberg, avbokat alla kyrkans bokningar hos kedjan. Återinförandet av Bibeln kommer dock inte att få honom att ändra sig.

– Det är ett glädjande beslut. Men nu hoppas jag att man ser över den människosyn som man står bakom, som har med porrfilm att göra, säger han, till tidningen Dagen.

Frank Fiskers hävdar att beslutet inte fattats på grund av påtryckningar.

– Beslutet grundar sig i vad vi själva anser är rätt utifrån vår affärsidé och våra värderingar, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro