ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Scandicana raka vägen från Dalarna

Johan Kellman Larsson · 14 Jun 2011
Uppdaterad 14 Jun 2011
Linnea Dixgård mäter krafterna mot bandmedlemmen Micke Hansson. I dag släpps Twinflowers debutalbum.

Linnea Dixgård mäter krafterna mot bandmedlemmen Micke Hansson. I dag släpps Twinflowers debutalbum. Foto: Annelie Hansson


Linnea Dixgård sjunger i debuterande countrybandet Twinflower Band. Släpper debutalbum.

klar

Artikellänk är kopierad

Borlängebandet Twinflower Band släpper i veckan sitt lågmälda The Band-doftande debutalbum ”Turn my blame to gold”. Frontfiguren Linnea Dixgård kategoriserar bandets musik som ”Scandicana”. – Det är förstås en blinkning till genren Americana, som vår musik angränsar till.  Samtidigt finns en skandinavisk, vemodig botten och en hel del pop och rock också, säger en sömndrucken Linnea Dixgård på telefon från ett hotellrum i Stockholm.

Linnea är syster till Björn Dixgård. Och Mando Diao-sångaren har haft både ett och två fingrar med i skapandet av debutalbumet, berättar hon. – Björn har varit projektledare, kan man väl säga. Han har producerat skivan och spelar även gitarr och körar. Men att som vissa journalister hävda att vi låter som Mando Diao är att göra det för enkelt för sig.

På karakteristiskt countrymanér spelades ”Turn my blame to gold” inte in i någon avancerad musikstudio, utan i stället i Linneas hus i skogarna i Dalarna. – Att få spela in i sin egen takt och, så att säga, ta en kopp bryggkaffe utan att stressa, har betytt mycket för slutresultatet. Även om vi har hyfsat lika idéer om vad som är bra musik.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro