ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Scandinavium genrepar

Nina Andrén · 15 Feb 2014
Uppdaterad 15 Feb 2014

Foto: Gustav Gräll


klar

Artikellänk är kopierad

Dags för sista genrepet innan sändningen i kväll. Sitter i pressrummet och ska följa programmet på tv-skärmar – om de får igång dem. Just nu är det svart i rutan trots att genrepet har börjat inne i hallen. Nu får de hoppa igång så jag kan blogga. Uppdaterar i det här inlägget vad det lider…

Vi väntar på att en Pelle ska komma och styra upp tekniken.

Pelle och hans kollega trycker på knappar och pillar på apparaturen men inget händer. Hallå, fixa nu då!

Nu flimrar det till på skärmarna och jag hinner skymta Oscar Zia innan det blir svart igen. Ljudet hör jag bara på avstånd inne från hallen. Suck. Det går bra nu, SVT…!

Fortfarande varken ljud eller bild. Men åhhhh. Vad händer om detta sker i kväll under sändning när hela presskåren sitter här och ska rapportera?

Hoppla! Där kom i alla fall ljudet igång. State of Drama låter stabila. Vad annat kan jag skriva, liksom?

I mitten av CajsaStinas låt hoppar bilden igång på en skärm – den som är längst bort bakom mig. Bildproduktionen är ungefär den samma som då Ellen Benediktson stod i rutan. Vill vi ha ännu en ballad vidare?

Men vad nu? Har SVT blixtinkallat Björn Gustafsson efter att pressen skrev ner mellanakten vi såg på gårdagens genrep? Hann hänger i ett par gympasalsringar från taket i en evighet och ljudet försvinner igen så jag hör inte vad han ska snacka om. Kämpa SVT – på alla plan!

Ljud tillbaka när Ace Wilder kör sin låt. Det ser inte lika rörigt ut i TV som när man sitter inne i arenan och tittar. Har gått och nynnat på “Busy doin’ nothin’” hela förmiddagen…

Dr. Alban nu då. Wohoo!

“Around the world” är vad man brukar kalla “car-crash-tv”. Man vet att man inte borde titta men det går bara inte att slita bort blicken. Som ett skämtbidrag är det full pott men frågan är om de inblandade i låten ser det så eller om de vill vara seriösa? Jag misstänker det senare och då blir det lite sorgligt.

Alltså den här mellanakten är så usel. Nu passar det minsann att ha ljud och bild på här uppe i pressrummet. Jag förstår verkligen inte den här akten. Alls. Vem har skrivit manus och regi till årets mellanakter? Ge tillbaka Sigrid till oss! Det enda jag skrattat åt.

Det har varit tyst här en längre stund fram till nu när alla skärmarna äntligen kom igång – lagom till att vi ska få fejkfinalister. Det här har ju inte varit det lättaste genrepet att blogga ifrån…

Ace Wilder lottas att få sjunga om. Typiskt. Kunde de inte valt ett bidrag som jag missade tidigare på grund av all teknikstrul.

Dr. Alban och Jessica Folcker får också sjunga igen.

Jaha där var programmet slut och jag har väl inte direkt fått så många nya insikter om hur det kommer att gå i kväll. Ska försöka mig på en tippning i ett eget inlägg.

Glöm inte bort att ni kan vinna biljetter till tävlingen i Ö-vik nästa vecka här.

klar

Artikellänk är kopierad

Nina Andrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro