ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Scarlett: Jag har använt min status som sexig till en fördel

Ned Ehrbar/Metro World News · 29 Okt 2013
Uppdaterad 29 Okt 2013

I Scarlett Johanssons nya film Don Jon” spelar internetålderns objektifiering av kvinnor en framträdande roll. Ett ämne som stjärnan, efter många år i strålkastarljuset, har högst personliga erfarenheter av.

klar

Artikellänk är kopierad

När manusförfattaren, regissören och huvudrollsinnehavaren Joseph Gordon-Levitt sökte sin motspelare till filmen ”Don Jon”, en dramakomedi om en internetporrs-beroende kvinnokarl, föll hans val på Scarlett Johansson. En av anledningarna var att Scarlett Johansson själv blivit utsatt för en hel del objektifiering inom populärkulturen. Men Scarlett Johansson fäster själv ingen större vikt vid allt intresse som läggs på hennes utseende och privatliv. – Jag känner mig inte särskilt påverkad av det där, inte mer än någon annan person i medieljuset. Jag tror att det är något som jag använt, min status som sexig, och jag har kunnat använda det till min fördel samtidigt som jag försökt undvika att bli satt i ett fack, säger hon Samtidigt som Scarlett tror att uppmärksamheten kring hennes person varit viktig så håller hon sig ändå borta från alla de webbsidor som ägnar sig åt hennes utseende och privatliv. – Jag har slutat googla mig själv, inget bra kan komma ut av det så det är bäst att bara undvika det. Det ger dig en uppblåst självbild också. Plötsligt känns det som att alla bryr sig om dig hela tiden, säger hon Fast just i Scarletts fall kanske påståendet ”att alla bryr sig hela tiden” är närmare sanningen än vad hon tror. Även om hon själv är obekväm med det. – Det andra är ju att, varför bryr de sig? De känner inte mig. Det får mig alltid att undra varför någon bryr sig. Jag är inte särskilt intresserad av vilket kärleksliv människor jag inte känner har. Jag vet ju att folk gillar kändisar och kanske ger det dem något att drömma om, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Ned Ehrbar/Metro World News
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro