ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Schabblet som kostade segern i damhandbollen

Leif Granlind · 11 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Förbundskapten Ulf Schefverts timeout kom mitt i ett svenskt kvitteringsmål – och kan ha kostat blågult segern. 

Förbundskapten Ulf Schefverts timeout kom mitt i ett svenskt kvitteringsmål – och kan ha kostat blågult segern.  Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

En kanonmatch mot själv­aste världsmästarna men vad hjälper det när resultatet ändå lyser 24–28.– Vi visade att vi kan skaka Ryssland, nu gäller det att ta med sig det här, säger femmålsskytten Johanna Ahlm till Metro.Annars såg det inte ut som Sverige skulle ha en chans mot VM-guldmedaljörerna 2007. Det rann iväg direkt till 2–6. Men ett par utvisningar och ett par parader av Madeleine Grundström tog Sverige in i matchen. Svenskorna höll ryskorna till 12–14 i paus.

Men i andra halvlek inledde Sverige svagt igen. Och hamnade i underläge fem bollar, 12–17.

Koncentration i 60 minuter och den här matchen hade kunnat sett annorlunda ut.– Ja, visst är det så. Kan vi undvika de tekniska felen så har vi en bra chans mot Sydkorea, säger Annika Wiel Fredén, målbäst i Sverige med sex fullträffar.Och det var hon som tog Sverige tillbaka ännu en gång. Sverige var uppe och nosade på oavgjort men ryskorna var för starka. Skakade men totalt sett det bättre laget.

Ryskorna gjorde inte lika många misstag. Sverige schabblade även från bänken när Ulf Schefvert tog timeout mitt i ett svenskt kvitteringsmål. Dessutom lät han iskalla Linnea Torstensson vara kvar på planen trots fyra bedrövliga avslut i rad.

Nu väntar måstematch mot Sydkorea på onsdag.

Två förluster av två möjliga, är ni fortfarande med i medaljsnacket?– Vi i laget tycker det i alla fall. Kan vi ta oss förbi den här mardrömsgruppen så kan allt hända, säger Danmarksproffset Wiel Fredén.

Men då måste Sverige spela kanonbra – i hela matcherna.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro