ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Schemakrock orsakar massavhopp från ESL One Mumbai

Erik Glanell · 10 Apr 2019
Uppdaterad 10 Apr 2019
Ninjas in Pyjamas är ett av lagen som väljer att dra sig ur ESL One Mumbai för att i stället spela OGA Dota Pit.

Ninjas in Pyjamas är ett av lagen som väljer att dra sig ur ESL One Mumbai för att i stället spela OGA Dota Pit. Foto: Adela Sznajder/ESL


Fem lag har valt att nobba Indiens första stora Dota 2-turnering av olika anledningar. Svenska Alliance kommer i stället att kämpa om DPC-poäng i OGA Dota Pit-minorn.

klar

Artikellänk är kopierad

Förväntningarna inför den första stora Dota 2-turneringen någonsin i Indien är höga. Men nu har ESL One Mumbai drabbats av ett stort bortfall av lag bara dagar innan startskottet avlossas.

Totalt är det fem lag som valt att lämna sina platser däribland Alliance och Ninjas in Pyjamas.

Anledningen till avhoppen är en schemakrock som bara skulle ge lagen en dag emellan ESL One Mumbai och den mer lockande turneringen OGA Dota Pit. Där är 500 eftertraktade DPC-poäng och en plats i Paris-majorn på spel vilket förklarar lagens beslut.

För Alliance är varje DPC-poäng viktig då de för tillfället ligger precis under strecket för att kvalificera sig till årets The International. För att ha en realistisk chans att ta sig över strecket är en kvalificering till majorn, alltså en vinst i Dota Pit-minorn, nödvändig.

Complexity, med Svensken Linus ”Limmp” Blomdin, kommer fortfarande att tävla i ESL One Mumbai.

Annons:

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro