ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Schweiziska stridsflyg testar missiler i Sverige

Filip Joelsson · 23 Sep 2018
Uppdaterad 23 Sep 2018
Två schweiziska stridsflyg av modellen F/A-18 Hornet befinner sig i Sverige för att testa missiler. Arkivbild.

Två schweiziska stridsflyg av modellen F/A-18 Hornet befinner sig i Sverige för att testa missiler. Arkivbild. Foto: IBL


Sedan i torsdags har två stridsflygplan från det Schweiziska försvaret befunnit sig på svensk mark. Syftet är att testa missiler på en plats där det finns mycket utrymme.

klar

Artikellänk är kopierad

Schweiziska försvarets materialverk Armasuisse skriver i ett uttalande att de valt att genomföra tester av jaktrobotar i Sverige av utrymmeskäl, rapporterar SVT Norrbotten.

Sedan i torsdags befinner sig två Schweziska jaktflygplan av modell F/A-18 Hornet därför vid svenska försvarets robotförsöksplats i Vidsel i Älvsbyn.

Armasuisse skriver på sin hemsida att det endast finns ett fåtal testställen i världen som är tillgängliga för den här typen av missiltester, och som kan användas av utländska styrkor.

Svenska försvaret är förtegna om gästernas missiltester.

– Vi uttalar oss i princip inte om gäster eller kunders eventuella verksamhet, säger Vidselbasens platschef Stefan Kriegholm, till SVT.

De schweiziska missiltesterna kommer att pågå fram till den 12 oktober.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro