ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sci-firulle från Malmö får premiär på filmfestival

Conny Emmelin · 23 Jan 2014
Uppdaterad 23 Jan 2014

Nollbudget. Sci-fi-drama. Och en lite för lång kortfilm. Mot dessa odds har filmmakarna från Malmö ändå fått premiärvisning på Göteborg International film festival.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är ju jättestort. Det är det man verkligen vill när man gör film att många får se den. Framför allt på festival för då får de se den på bioduk, säger Henrik Henziger, regissör.

Hur fungerar en värld utan känslor? Det är på det temat som Malmöregissören Henrik Henziger gjort science-fictiondramat "När tårarna fallit" som har premiär på Göteborg International film festival i morgon. Filmen utforskar och reflekterar över vårt samhälle. Något just sci-fi är en utmärkt genre för.

– Ett fantastiskt verktyg för att reflektera över samhället, åtminstone genom metaforer, säger han.

Filmen handlar om en ung kvinna som genomgår en tragedi i ett samhälle som är helt känslolöst. Den får premiär på filmfestivalen i Göteborg men är något för lång för att tävla i kortfilmsklassen. 

– Förhoppningsvis öppnar festivaldeltagandet dörrar för visningar på andra festivaler och i andra medier. Storyn och bildspråket borde till exempel passa marknaden i Asien, säger Henziger. 

Filmen är gjord med nollbudget och förlitar sig mycket på alla medarbetares tid och arbetsinsats. Och Henziger menar att filmklimatet i Malmö och Skåne är gott med mycket talang och engagemang.

– Men det finns på tok för lite ekonomiska resurser. Film i Skåne och Boost Hbg en enorm insats men det räcker inte, säger han. 

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro