ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Scientologerna tillbaka på Youtube trots förbud

Metroteknik.se · 2 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Tom Cruise är den mest kända av Scientologkyrkans förespråkare. Nu har kyrkan lyckats öppna en kanal på Youtube, trots att reglerna säger att kyrkan borde vara avstängd.

Tom Cruise är den mest kända av Scientologkyrkans förespråkare. Nu har kyrkan lyckats öppna en kanal på Youtube, trots att reglerna säger att kyrkan borde vara avstängd. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Scientologkyrkan verkar ha andra regler än kyrkans kritiker när det gäller att driva kanaler på videosajten Youtube. Trots att kyrkan haft en nedstängd kanal tillåts scientologerna nu öppna en ny.För två veckor sedan stängde Youtube ner en kanal skapad av journalisten och scientologkritikern Mark Bunker. Anledningen var att Bunker tidigare haft två Youtubekanaler som stängts ner eftersom upphovsrättskyddat material lagts ut, och i Youtubes användarvillkor står det klart och tydligt att den som haft en kanal som stängts ner inte har rätt att starta och driva en ny kanal.Men detsamma gäller uppenbarligen inte för Scientologkyrkan. I mars rapporterade bland annat New York Post att kyrkan använde en kanal på Youtube för att offentligöra namn på medlemmar ur den scientologkritiska organisationen Anonymous. Eftersom det inte är tillåtet att publicera personuppgifter på Youtube stängdes kanalen ner. En talesman för kyrkan bekräftade då för New York Post att kyrkan låg bakom kanalen. – Det var absolut vi som gjorde filmerna, sade talesmannen då.Men nu är scientologerna tillbaka på Youtube med besked. Med en betalkanal fylld av annonser. Trots att den första kanalen stängts ner, något som alltså borde leda till att organisationen inte får starta en ny.– Jag hoppas verkligen Youtube gör rätt här. Det är verkligen dubbelmoral, säger Mark Bunker till The Register.

klar

Artikellänk är kopierad

Metroteknik.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro