ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Scissor Sisters

Stockholm niclas janson · 8 Aug 2006
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

New Yorks glamarmé Scissor Sisters laddar som bäst med Europaspelningar inför släppet av deras, precis färdigställda, andra skiva ”Ta-Dah” som når skivbutikerna 20 september. Metro träffar den milt uttryckt färgstarka gruppen på Roskildefestivalen där de med en sprakande föreställning tydliggjorde sin lösning av gladlynt extravagans och klassisk pop i rakt nedstigande led från sjuttiotalets största namn. Med den har de skapat en särart i dagens musikklimat.

- Det är ju rätt lustigt det där. När hip hop och punkrock är det som säljer bäst och finns i varje hushåll så är det ju vi som är punkarna, säger sångerskan Ana Matronic med ett skratt. Jag menar Green Day är världens största band! Punken är mainstream. Det är mycket mer alternativt att skriva klassiska poplåtar och vara lite fåniga som vi är. På det nya albumet renodlar och utökar gruppen sin mix av disco och struttig pop - med en extra nypa av glam och överdåd – som de klippte till världen med på debuten för drygt två år sedan. Nya låtar som ”She´s my man” och ”I can´t decide” har hög igenkännsingsfaktor och kommer att bita sig fast på dem som tyckte om tidigare hitar som ”Laura” och ”Take your mama”. Deras bakgrund ifrån New Yorks dans- och gayvärld lyser igenom hela den extroverta framtoningen – och det är ett ytterst medvetet val. - Om jag fick välja en enda känsla som jag önskar att du får av att lyssna på oss så är det frihet. Frihet att känna att du är den du är och inte behöver vara rädd för vad någon tycker om dig. Det vill jag förmedla, säger Ana.

Förstasingeln ”I don´t feel like dancin´” är inte bara en klassisk hit med direkt sikte på radion utan också det första musikaliska samarbetet med deras största och mest profilstarka fan. Elton John spelar piano på låten som i övrigt är mer Bee Gees än Scissor Sisters någonsin tidigare vågat sig på. - Elton har varit fantastisk mot oss, nickar basisten och låtskrivaren Babydaddy. Han har verkligen stöttat oss och pratat om oss i offentliga sammanhang så fort han har fått chansen. Och när vi har varit lite nojiga eller nere har vi alltid kunna ringa honom och få stöd. Va, du brukar verkligen ringa till Elton John och fråga om råd? - Vi kan ringa nu, säger Babydaddy med gravallvarlig min och börjar fingra på mobiltelefonen. - Vi borde göra det. Han är den roligaste jäveln jag vet, skriker Ana Matronic av skratt medan Babydaddy efter lite eftertanke sakta lägger ned planerna på ett samtal till superstjärnan.

I höst turnerar Scissor Sisters i hemlandet USA men har siktet inställt på Europa och Sverige till vintern igen. Ana Matronic missar inte chansen att gnida in sig en smula. - Jag längtar redan till Sverige. En av mina bästa kompisar är därifrån och jag har fortfarande inte träffat en enda otrevlig svensk. Det kommer att bli fantastiskt roligt! Niclas Janson

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm niclas janson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro