ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Scoopet" sprack – intervjuade falsk Bono

Tomas Lundin · 23 Mar 2012
Uppdaterad 23 Mar 2012

Skjutjärnsjournalisten Jason Mattera trodde han hade gjort årets scoop när U2-frontmannen Bono svarade arrogant på frågor om skatteflykt. Bara ett problem: Det var inte Bono.

klar

Artikellänk är kopierad

Mattera har gjort sig känd för att närma sig kändisar med metoder som vissa skulle kalla påhittiga –andra oschyssta. Ofta låtsas han vara ett fan som vill ha en autograf eller som vill få sin bild tagen. När sedan intervjuoffret har garden nere börjar han ställa tuffa frågor. 

Men när Mattera körde en fuling på U2-sångaren och tredje världen-aktivisten Bono slog det tillbaka på honom själv. Mattera, som skrivit boken "Hollywood Hypocrits" anklagar Bono för att fly från skatt samtidigt som han utåt tar ställning för världens fattiga. 

Mattera: "Genom att undvika skatt på royalties, plundrar du inte de fattigdomsprogram du säger dig stödja?"

Bono: "Nej"

M: Inte? Vill du inte att regeringar ska vara frikostiga med andra människors pengar men inte dina? 

B: "Jag har inte kontroll över det"

M: "Hur kan du inte ha kontroll över det? Det är ditt företag? Styr du inte över ditt eget företag?"

B: "Det är inte mitt företag"

M: "Så du har inget att säga till om vad U2 gör?"

B: "Inte direkt"

När videon lades ut på sajten Breitbart, som Mattera gjorde inslaget åt, började kommentatorer snart påpeka att det nog inte alls rörde sig om den irländske sångaren, utan en professionell imitatör. Breitbart har nu plockat bort videon, men den första delen går att se på youtube.

Till imitatörens försvar kan sägas att han ju faktiskt inte ljuger när han svarar på frågorna. Han har ju mycket riktigt inget att säga till om vad U2 gör med sina pengar.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro