ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Scotts är redo för en tuff match

TT · 5 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Det har gått fort för Scotts sedan succén i "Dansbandskampen". Nu ska Lidköpingsbandet försöka hävda sig i en musiktävling där motståndet inte bara består av dansband.

- Det ska bli spännande att se hur vi står mot den här typen av artister, säger basisten Roberto Mårdstam. De missade segern i "Dansbandskampen" med en hårsmån helgen före jul, men verkar inte gräma sig nämnvärt. Scotts har de senaste månaderna nått längre än vad dansband nästan aldrig gör under en hel karriär. - Det har varit en hektisk men väldigt rolig tid. Det stöd vi har fått från vår nya publik har varit otroligt att uppleva, säger sångaren Henrik Strömberg. Scotts var den grupp i "Dansbandskampen" som gick mest "genom rutan". På SVT var man inte sena med att se bandets potential - Christer Björkman dök oannonserat upp i en av direktsändningarna i tävlingen och erbjöd dem en plats i Melodifestivalen. Men att de skulle vara tv-stjärnor vill de inte riktigt kännas vid. - Tv-stjärna och tv-stjärna, jag vet inte jag. Men det är så klart otroligt roligt att vi har fått chansen att komma fram. Jag tror inte att det påverkar oss så mycket. Jag hoppas verkligen inte att man har gått och blivit kaxig, säger trummisen Per-Erik "Lillis" Tagesson. Deras bidrag "Jag tror på oss" är skriven av schlagerveteranerna Ingela Pling Forsman och Lars "Dille" Diedricson. - Det är en poprockig upptempolåt kan man säga. Den handlar om kärlek naturligtvis, säger Roberto Mårdstam. På den version av låten som kommer att ges ut som singel finns varumärkesnamnet Hugo Boss med i texten. Vis av erfarenheten från Lotta Engbergs "Fyra bugg och en Coca-cola"-skandal 1987 är textraden ändrad när gruppen ställer sig på scen på lördag kväll. - Det var inget problem att ändra. Det blir något annat nu istället, säger Henrik Strömberg. Schlagerveckan här ännu bara knappt börjat för Scotts, men de gillar vad de hittills sett. - Det är roligt att vara med om hela den här karusellen. Schlagerstämningen kryper på en. Men givetvis är det lördag kväll man ser fram emot mest, säger "Lillis" Tagesson. Men vilka går till finalen i Globen lördag kväll då? - Petra Mede går vidare. Det är det enda jag vågar säga, säger "Lillis" Tagesson och skrattar.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro