ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Scrolla och Kolla – vem är stiligast?

Metro · 24 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

1. Diane Kruger

Hon slog igenom i rollen som världens vackraste kvinna – Helena av Troja i filmen ”Troy” mot Brad Pitt. För den tyska fotomodellen Diane Kruger innebar den rollen en skjuts i karriären. Nu är hon master of ceremonies för invigningsfesten under Cannesfestivalen och Chanels ansikte i en ny väskkampanj. Kruger har länge haft ett bra förhållande till Chanel och är en av modehusets chefsdesigner Karl Lagerfelds musor. Född i Tyskland 1976, ville bli ballerina men en skada gjorde att hon i stället satsade på modellyrket. Flera franska filmroller och en fransk make senare lever hon nu i Paris och Los Angeles där pojkvännen Joshua Jackson (”Dawson’s Creek”) också bor. Misslyckas sällan på premiärmingel och vågar sticka ut. 

2. Chloe Sevigny

Vintage chic. Chloë Sevigny tycker att det är trist att så många ser henne som en stilikon, eftersom det förminskar hennes skådespelartalang. Och den är det minsann inget fel på – en Oscarsnominering för ”Boys don’t cry” är beviset för den. Slog igenom i indierullen ”Kids” och sedan dess är hon alla modejournalisters älskling och hon avgudas av flera designer. Hon har frontat  kampanjer för Miu Miu och H & M, och  säger själv att hon inte är så fixerad vid kläder men shoppar gärna vintage. Chic vintage kallar förståsigpåarna hennes stil. Vi säger bara att hon för det mesta gör allt rätt.  

3. Eva Mendes

Revlons ansikte. Eva Mendes hamnade på sjunde plats när herrmagasinet Maxim listade världens 100 hetaste kvinnor nyligen. Den kubansk-amerikanska skådespelerskan är en av den latinska världens främsta stilikoner och hamnar ofta högt upp på bäst-klädda-listor i USA. Vi håller med. Dessutom är hon ansikte för smink-jätten Revlon och har varit modell för modekedjan Morgan. Du har sett 33-årigen i filmer som ”Ghost rider”, ”2 fast 2 furius” och ”The Wendell Baker story” mot bröderna Wilson.  

4. Rosario Dawson

Exotisk skönhet. Rosario Dawson upptäcktes på gatan hemma i Bronx, New York, som 15-åring och fick en roll i ”Kids”, precis som Chloë Sevigny. Sedan dess har hon setts i Spike Lees ”He got game”, ”Men in black 2”, ”Sin City” och Tarantinos ”Grindhouse”. Rosario vågar alltid sticka ut på röda mattan. På ex-pojkvänslistan noterar vi Joshua Jackson (se Diane Kruger) och Jason Lewis (”Sex & The city”). 

5. Christina Ricci

Vuxen smak.Christina Ricci är en av Hollywoods barnstjärnor som lyckats fortsätta sin karriär även som vuxen. Filmer i urval: ”Mermaids”, ”The Addams family”, ”Buffalo ’66”, ”Fear and loathing in Las Vegas”, ”Sleepy Hollow”, ”Monster”. Tv i urval:”Ally McBeal” och ”Grey’s anatomy”. Är musa till konstnären Mark Ryden och modell i en kampanj för väskjätten Samsonite. Christina Ricci gör sällan fel på röda mattan och föredrar Anna Molinari-klänningar och sin lilla Chanelväska. 

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro