ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-chef ryter till mot kollegorna: Jag behöver städa upp efter dig”

Linnea Carlén · 10 Sep 2015
Uppdaterad 10 Sep 2015
Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge har enligt det inlägg han skrev på torsdagsmorgonen tvingats ägnat för mycket av sin tid i riksdagskansliet åt krishantering efter partikollegors idiotiska utspel.

Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge har enligt det inlägg han skrev på torsdagsmorgonen tvingats ägnat för mycket av sin tid i riksdagskansliet åt krishantering efter partikollegors idiotiska utspel. Foto: Pontus Lundahl / TT


Sverigedemokraternas presschef Vinge har tröttnat på att städa upp efter partikamraterna. De idiotiska utspelen tar tid från viktiga arbetsuppgifter och projekt, skriver han i ett Facebook-inlägg på torsdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

I ett inlägg på Facebook skriver SD:s presschef Henrik Vinge att för mycket av hans arbetstid går ut på att städa upp efter folkvalda Sverigedemokrater som skriver ogenomtänkta utspel i sociala medier.

, skriver han i inlägget, som går att läsa i sin helhet nedan."Varje gång en folkvald Sverigedemokrat ger utlopp för sin frustration genom att på sociala medier exempelvis likna människor vid insekter, dra paralleller till tredje riket eller fantisera att skada andra så tar det i effektiv tid kanske en timme av min arbetstid

Henrik Vinge ställer sig själv frågan hur många arbetsdagar som pressansvarig han sammanlagt har ägnat åt att "reda ut sådana här dumheter".

"Det frustrerar mig när jag tänker på hur långt vi hade kommit idag om det inte vore för alla korkade, rasistiska, felaktiga facebookuppdateringar.”

Han avslutar inlägget med att uppmana kollegorna att tänka efter nästa gång får en impuls att ”skriva något idiotiskt på nätet”:

”Inte nog med att du skrämmer bort väljare och skämmer ut fina partikamrater. Du tar av min tid och min inspiration, för det är jag som är tvungen att städa upp efter dig.”

► LÄS MER: Ekeroth (SD) anmäler staten – för att syrier får stanna i Sverige

– Det är ett problem så klart för alla politiska rörelser när folk som säger sig företräda ett politiskt parti uttrycker åsikter som det politiska partiet inte ställer sig bakom. Det skadar ju förtroendet för partiet som sådant, säger Henrik Vinge till Metro och fortsätter:

– Nu vill jag belysa en annan aspekt, nämligen att det blir en arbetsbörda att hela tiden behöva ta hand om de här ärendena som uppstår när personer låter sin frustration och sina känslor ta överhanden och uttycker sig på ett sätt som genererar merarbete.

Henrik Vinge menar också att de många sverigedemokratiska utspelen kan förklaras av att partiet inte granskas på samma sätt som andra.

– Dessutom har vi växt väldigt fort vilket gör att många personer som företräder vårt parti kanske aldrig varit politiskt engagerade tidigare eller räknat med att bli politiker efter valet. Det är klart att det spelar in att det är många oerfarna människor som fortfarande i någon bemärkelse lever kvar i rollen som privatperson.  

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro